Acasă mă regăsesc

Micul meu apartament întotdeauna a fost sursa mea de ispiraţie, poate că datorită faptului că aici mi-am petrecut mai bine de 20 de ani din viaţă, de la vârsta de 6 ani. Apartamentul în care locuiesc în prezent este locul în care am crescut de la vârsta de 6 ani, până atunci, primii ani ai copilăriei petrecându-mii alături de bunicii mei, la Corneşti, un satuc de la periferia Iaşului.

12088593_110780832613739_7503385342161038276_n

Întotdeauna când mă gândesc la cuvântul acasă, mereu îl asociez cu casa bunicilor din Corneşti, dar şi  cu apartamentul în care locuiesc, ambele reprezentând pentru mine locul în care mă simt cel mai bine şi în care fiecare colțișor îmi amintește de trecut.

În ultima perioadă, întâmplător sau nu, când prind ceva timp liber singurele activități care reușesc să mă facă să uit de rutina de zi cu zi sunt scrisul  pe blog și cititul. Laptopul și cărțile îmi sunt prietenii cei mai buni când sunt acasă, astfel că de câte ori mă regăsesc în fața acestora nu mă dezlipesc de ele decât atunci când ochii încep să își facă de cap. Uneori când starea de oboseală își face simțită prezenta din pricina laptopului, fug imediat către raftul de cărți, care uneori îmi face cu ochiul, în timp ce scriu, însă nu reușeste să mă ispitescă decât atunci când obosesc sau intru în pană de idei.

scriu-1

Indiferent că sunt la bunica sau acasă în oraș reușesc să mă concentrez și să scriu articole pentru blog, acestea fiind singurele locuri unde am inspirație. Atmosfera de la bloc, de spațiu restrâns nu îmi redă posibilitatea de a avea parte de multe activități, astfel că scrisul și cititul sunt două ocupații ce nu necesită nici spațiu, nici lumină naturală sau aer curat, de care la bunica pe terasă pot avea parte. Aici atmosfera de liniște și de libertate mă ajută să mă exteriorizez, uneori, poate mai mult decât la apartament, astfel că prefer să stau să scriu decât să fac orice altceva.

Acum că stau şi analizez cele spune anterior, realizez că ori de câte ori am de scris un articol întotdeauna când am libertatea de a mă exprima liber, fac ce fac și mă raporta la o perioadă sau un lucru din trecutul meu, copilăria este subiectul cel mai des întâlnit, în textele mele. De obicei, indiferent că scriu sau citesc prefer să stau între membrii familiei, cu riscul ca zgomotele din jur să îmi distragă atenția de la ceea ce fac, însă s-a întâmplat foarte rar. Ideea că sunt în mijlocul persoanelor celor mai dragi din viața mea mă ajută să mă concentrz asupra a ceea ce fac, ba chiar uneori îmi trec prin minte și idei la care poate la care nu m-aș fi gândit niciodată.

scriu-2

Ideea de a scrie un articol despre modul în care îmi petrec timpul când sunt acasă nu a fost a mea de această dată, ci a celor de la Stona.ro care și-au lansat de curând website-ul și ne invită pe toți la Zilele Porților Deschise. Evenimentul va avea loc loc în zilele de 13, 14 și 15 octombrie se desfășoară în apropierea sediului STONA din Ploiești, o companie ce comercializează piatră naturală.În data de 14, la  eveniment invitat special este Lorand Soares Szasz, un recunoscut  Speaker, Trainer, Coach și Antreprenor ce va ține un speech despre căile de dezvoltare în afaceri, punând accentul pe strategii noi care ne vor ajuta să creștem, să ne dezvoltăm.

scriu-1

Persoanele prezente la eveniment vor avea posibilitatea de a vizita fabrica, locul în care piatra naturală este prelucrată și unde vor avea posibilitatea de a se convinge că aici se regăsește cel mai mare stoc de piatră naturală disponibil în România: marmură, granit, travertin, calcar onix şi multe altele. Stona (divizia de retail a Algabeth Stone Group) deține în întreaga lume 6 cariere de piatră și  peste 15 cariere în cooperare exclusivă, de unde exportă în peste 80 de țări.

Dacă aș fi locuit mai aproape de Ploiești, su siguranță aș fi participat și eu la eveniment, a cărui confirmarea se face prin intermediul completării unui formular de pe site-ul acestora, mai ales că transportul este asigurat de STONA (transportul dus-întors din Bucureşti, iar pentru ziua de joi, 13 octombrie și din Braşov).

scriu-2

Acum, că am reușit să identific care este motivul pentru care bunicilor și apartamentul în care încă locuiesc îmi sunt surse de inspirație, am încercat să deslușesc și ce anume mă provoacă să scriu. Ori de câte ori am de scris un articol, indiferent de subiectul pe care urmează să îl abordez, mai întăi caut să mă informez, apoi să scriu.

Ideea de a fi mereu informată și de a ști cât mai multe informații, din varii domenii, poate despre care în acel moment nu știu nimic, mă provoacă și mai tare să scriu respectivul articol.

scriu

Cu cât eşti mai informat , devii tot mai cultivat şi mai ahtiat de a fi informat !!!!

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns