Amintiri din călătorii

Încă din perioada în care eram copil şi mergeam în excursii, aduceam acasă diverse suveniruri din zonele pe care le vizitam, asta pentru a-mi aduce aminte de locurile în care am fost. În acea perioadă adoram să achiziţionez vederi de peste tot locul , indiferent că erau cetăţi, case memoriale sau mănăstiri, etc. Pe lângă acestea, am început cu timpul să păstrez şi biletele de la intrari de la locurilor pe care le vizitam, dar şi diverse accesorii pentru mine, precum genţi, pălării, esarfe, breloace, metanii şi iconiţe dacă ajungeam şi la mănăstiri.

ArtCraft-768x521
Astăzi, pe lângă tot felul de obiecte specifice fiecarei zone pe care o vizitez obişnuiesc să fac şi poze pentru a-mi readuce aminte peste ani şi ani de locurile în care am fost, în eventualitatea ca am să uit o dată cu trecerea timpului. Călătorind peste tot în ţară şi având ocazia să văd tot felul de suvenituri aş opta pentru un ceas, plecând de la ideea că oriunde ne uităm în jurul nostrum ceasul se regăseşte pretudindeni… indiferent că este unul de perete sau birou.

 ceas 5
În ultima perioadă când am fost plecată în călătorii, am preferat să achiziţionez câte ceva pentru toţi membri familiei (mama, tata şi fratele), astfel că dacă ar fi să aleg un cadou din cadrul magazinului online Art&Craft aş opta pentru 4 Cani din ceramică România, acestea având un design modern şi contemporan, asemenea altor produse din renumitele colecţii Art&Craft. Un alt motiv pentru care le-aş alege ar fi faptul că acest tip de suveniruri ,având în vedere că este o cană, poate fi de folos oricui – să bea apă, ceai sau cafea, indiferent că se află la birou sau acasă.

ArtCraft-
Astăzi când timpul trece atât de repede, de cele mai multe ori fără să realizăm, neapărat trebuie să avem un ceas la îndemână pentru a ne putea contoriza activităţile, dar şi pentru a avea o noţiune asupra timpului ce fuge cu paşi repezi. Un ceas este mereu binevenit în orice loc din casa sau birou, redându-I spaţiului în care se regăseşte un alt stil, în funcţie de modelul acestuia.

ceas 3
Un suvenir ce ar reprezenta zona în care mă aflu, ar fi un ceas modern cu un imprimeu al unor obiective turistice din Iaşi ( Palatul Culturii, Teatrul Naţional Vasile Alecsandri, Universitatea Alexandru Ioan Cuza, Palatul Roznovanu şi Teiul lui Mihai Eminescu) . Indiferent că vorbim despre un ceas de birou sau de perete, acesta va atrage mereu priviri , astfel că imaginea obiectivului turistic ce va fi imprimată alături de cadranul ceasului , sau în interiorul acestuia ,va fi mereu în centrul atenţiei şi îi va aminti deţinătorului de locurile în care a fost.

ceas 7
În cazul în care un astfel de ceas este dăruit cadou acesta poate stârni curiozităţi viitorului proprietar, eventual provocându-I să viziteze acele locuri în cazul în care nu a avut parte de această experienţă.

Acest articol  a fost scris pentru Spring SuperBlog 2016.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns