Calcule făcute pe genunchi

Imediat ce primăvara și căldura și-au făcut simțită prezența, așa cum hotărâsem cu câteva luni în urmă, am scos apartamentul la vânzare pentru a ne muta la casă. În numai două săptămâni am reușit să găsim un cumpărător, care deși s-a decis greu, a cumpărat apartamentul. Rugămintea pe care am avut-o la noul proprietar al imobilului a fost aceea de a ne acorda un termen cât mai lung de habitație pentru a nu fi nevoiți să stăm foarte mult timp cu chirie. Deși nu m-am gândit că va accepta, am rămas în apartament încă două luni, timp în care am reușit să turnăm betonul pentru temelia noii noastre locuințe. Între timp am reușit, spre norocul nostru să ne cazăm într-un apartament a unei rude ce locuiește împreună cu soțul și copiii în Portugalia, astfel că totul mergea mai bine decât ne plănuisem anterior.

canapea-3

Treptat, casa a început să prindă contur, astfel că în numai 4 luni aceasta era aproape gata, la roșu, cum se spune în lumea constructurilor. Partea bună a lucrurilor era vizibilă, dar nu și cea rea, banii au început să se împuțineze, iar conform calculelor noastre nu ne ajungeau să definitivăm casa, așa cum calculasem de la bun început.

Casa noastră este alcătuită din patru dormitoare (3 la etaj și unul la partier), 2 băi, o bucătărie, un living, 2 dressinguri și subsolul pe care l-am transformat într-o camară, debara și depozit , un fel de 3 în 1. Dintre toate aceste compartimente ale casei, banii nu ne-au ajuns doar pentru a definitiva doar  1/3 din ele. Utilare casei cu mobilă a fost de asemenea o parte dificilă deoarece mobilierul din micul nostru apartament nu acoperea întreaga suprafață a casei, astfel fiind nevoie şi de alte câteva piese de mobilier pentru a amenaja câtuși de puțin spațiul rămas liber.

canapea-2

Livingul este primul loc ce necesită utilat, reprezentând spaţiul în care de obicei îi „cazezi” pe musafiri. Piesa de mobilier pe care ar trebui să o achiziționez în primă fază pentru a îi crea o imagine mai plină livingului, ar fi  un colţar extensibil, precum cel văzut în oferta celor de la Natürlich. Colțarul  elegant din timpul zilei, noaptea poate fi  transformat pe timpul nopţii într-un pat confortabil ce îmi va caza prietenii veniţi în vizită, datorită capacităţii sale extensibile.

Magazinul Natürlich oferă o gamă variată şi largă de mobilier ce acoperă toate dorinţele în materie de mobilier şi decorare a tuturor clienţilor săi. Creat în 2011 pentru compania  Larix, brandrul Naturlich anual a fost recompensat, în cadrul competiţiei internaţionale de rebranding Rebrand 100 Global Awards cu distrincţia Merit. Un an mai târziu compania Larix a lansat, conceptul de retail Naturlich, mobilier und decoraţiuni, o tehnologie unică de furniruire a plăcilor de pal şi de îmbinare cu elemente de lemn masiv.

canapea-1

Deşi conceptul Natürlich deţine mai multe categorii de mobilier, secţiunea colţare extensibile a fost cea mai vizitată de către membrii familiei mele, inclusiv eu, fiind indecişi asupra cărui colţar să ne canalizăm atenţia. Gama colţarelor oferită de Natürlich este variată, astfel că aveam tendinţa de a spune că le putem cumpăra pe toate, dar sper ca în zilele ce urmează  să reuşim să ne alegem unul pe care să îl şi comandăm între timp (imediat ce primim acceptul de la bancă pentru credit).

Dacă ar fi după mine, colţarul pe care l-aş alege este Coltarul extensibil Torino, motivul principal constituindu-l design-ul acestuia şi prezenţa pernuţelor ce îi oferă un aer de eleganţă. Combinaţia de bej a colţarului şi verde a pernuţelor se pliază perfect cu nuanţa pereţilor livingului, un alb mai mult murdar, culoare aleasă strategic pentru a nu sta mereu cu trafaletul în mână. Un alt motiv pentru care aş opta pentru acest colţar în constituie faptul că poate fi transformat într-un pat confortabil pe timpul nopţii, perfect situaţiei noastre actuale, în cazul în care musafirii rămân mai mult timp pe la noi.

Prezenţa unui colţar în living ar fi genială, astfel că aş avea şi eu unde să stau atunci când singurătatea din cameră mă deprimă şi sperie unori. Deşi mă încântă faptul că am camera mea, unori ideea de a sta singură acolo nu îmi surăde, astfel că de cele mai multe ori indiferent de momentul zilei, îmi i-au laptopul şi mă cazez în living, acum „îngrămădită” într-un mic fotoliu.

canapea-5

Aştept cu nerăbdare momentul în care colţarul cu pernuţe colorate va face parte din locuinţa noastră, astfel având şi eu posibilitatea de mă „lăfăi” oride câte ori vreau să evadez din camera mea. Deja îmi imaginez cum o să stau pe colţar, cu laptopul în braţe şi cu toate acele pernuţe împrejur.

Colţar de voi achiziţiona, singurătatea o voi alunga şi în cameră singură nu voi mai sta.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns