Cum ne afectează stresul ….

 Viata cotidiana , situaţiile solicitannte, epuizarea ne poate afecta viaţa de zi cu zi şi trebuie să încercăm  să evităm aceste momente ce determină apariţia stresului în viaţa noastră. Studiile arată că sănatatea nostră este influenţată în mare măsură de stitul de viaţă pe care îl avem .Se pare că sportul, somnul , stresul sunt  în strănsă legătură cu alimentaţia şi au  efecte asupra sănătăţii noastre, afectându-ne de cele mai multe ori stilul de viaţa într-un mod  negativ.

stil 3 viata

Alimentaţia este condiţia principală pentru a supraveţui şi tocmai de aceea organismul nostru are nevoie de o alimentaţie echilibrată care să conţină toate substanţele necesare corpului : proteine,lipide, fibre şi nu în ultimul rând glucide. O alimentaţie ce nu este diversificată reuşeste să ne influenţeze sănătatea .

alimentatie

Sportul este esenţial în viaţa oricărei persoane, indiferent de vârstă sau greutate. Se pare că sportul este bun şi pentru sănătatea mintală , nu doar pentru sănatatea fizică, mai exact pentru frumuseţe.  Sportul – miscarea în general nu poate să aducă organismului decât beneficii, influenţând într-un mod pozitiv funcţiile şi sistemele organismului uman.

sport

Viaţa de zi cu zi nu înseamnă numai activitate , uneori fiind necesare, chiar obligatorii pauze de relaxare sau somn. Somnul este vital în viaţa oricărei persoane, în special pentru creier , reprezentând de fapt un barometru al sănătăţii organusmului. Lipsa somnului conduce către un sistem imunitar slabit , crescând riscul apariţiei a tot tipul de boli. Dacă ar fi să ne gândim că anumite lucruri le putem evita a face,fără somn nu putem rezista, organismul nostru simţind periodic nevoia unei perioade de pauză.

SOMN-ODIHNITOR

Dacă somnul , sportul şi alimentaţia pot fi cumva coordonate/controlate , stresul este un “factor extern” şi de cele mai multe ori nu reuşim să îi facem faţă. O  metodă de evitare a stresului o reprezintă implicarea în cât mai multe activităţi relaxante , asta când motivul stresului nu este unul extern şi îl putem controla . Stresul poate provoca o gamă largă de afecţiuni asupra întregului organism  .

Stress-Management-Poster-Web-Apr121stress-management-mindmap

În general o persoană stresată tinde să aibă un stil de viaţă nesănătos , mai exact  o alimentaţie nesănatoasă, lipsa somnului şi chiar o viaţă lipsită de mişcare. Stresul reuşeste să ne afecteze atât sănătatea fizică , cât şi cea mentală , cu alte cuvinte întreg organismul.

Dar să nu uităm că trăim într-o lume prea „ aglomerată“ , plină de provocări , problem care ne solicită psihic în special, tocmai de aceea trebuie să evităm sau să învăţăm să depăşim aceste perioade dăunătoare organismului .

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns