Cum ne petrecem timpul liber ???

Viața de zi cu zi înseamană serviciu, familie, prieteni și foarte puțin timp dedicat nouă înșine. De cele mai multe ori trebuie să ne gândim că timpul liber poate fi considerat a fi o necesitate deoarece reprezintă de fapt momentul în care ai libertatea să faci ceea ce te face simți “bine” . Rutina ne afecteză pe noi ca persoană , dar și persoanele din jurul nostru, cărora nu le mai acordăm atenția de care au nevoie.
Timpul liber trebuie folosit ca atare , scopul acestuia fiind acela de a crea beneficii minții și trupului. Fiecare persoană trebuie să profite de timpul liber pe care îl are și să îl folosească la maxim, pentru ca de cele mai multe ori nu știm când o sa mai avem această oportunitate. Activitățile din timpul liber diferă în funcție de fiecare individ, de capacitatea acestuia de gândire, de orgnizare și de varsta .

free time 2      free time
Petrecerea timpului liber înseamană de fapt – utilizarea acestuia într-un mod cât mai plăcut și relaxant. Pentru fiecare categorie de vârstă în parte timpul liber este perceput într-o altă manieră, fiecare preferând să facă lucruri cu totul difereite față de ceilalți din jur. Fiecare persoană în parte are diferite preferințe în ceea ce privește petrecerea timpului liber, necesar fiind să ținem cont de pasiunile și gusturile fiecăruia.
Activitățile tinerilor în timpul liber se rezumă la întâlniri cu prietenii, distractii în club, diverse petreceri, dar şi diverse ieşiri la cinema-uri , cafenele, fast-food-uri, mall-uri etc. Adolescenții de astăzi dispun de mult timp liber, activităţile acestora fiind diverse şi rezumându-se de cele mai multe ori la cluburi , tehnologie, internet etc. Noile tehnologii, televizorul pe deşi sunt considerate mijloace de informare ocupă o mare parte din timpul liber a adolcescenţilor.

free time 3free time 8
Adulţii sunt ocupaţi în cea mai mare parte a timpului cu serviciul ,pentru aceştia timpul liber fiind reprezentat de acea perioadă destinată diferitelor activităţi artistice, sportive, culturale etc. Timpul liber le oferă acestora posibilitatea de a avea parte de activiţăţi plăcute şi care să îi distragă din rutină.

sfatulparintilor.ro-relaxare

De cele mai multe ori timpul liber este limitat şi trebuie să căutam să avem parte de diverse activităţi care să ne “răsfeţe” în puţinele orele în care nu suntem nevoiţi să muncim. Datorită vietii cotidiene pline de responsabilităţi, omul modern a uitat ce reprezintă de fapt noţiunea de “timp liber”. Activităţile precum mersul la teatru/cinema , pescuitul, cititul , muzica , toate acestea petrecute alături de cei dragi sunt necesare oricăruia dintre noi, indiferent de vârstă.

images8QXA7JBIfree time 7

Viaţa persoanelelor în varsta, a pensionarilor este o perioadă în care acestora li se oferă posibilitatea de a face ceea ce îşi doresc şi nu au făcut pe parcursul întregii vieţii , aceştia dispunand de foarte mult timp liber. Viaţa lor se împarte între activităţi plăcute precum călătorii, petrecerea timpului cu nepoţii, voluntariat , fiind vorba despre perioada în care ai posibilitatea să recuperzi ceea ce ti-ai dorit să faci cândva şi nu ai reuşit.
Persoanele în vârstă au posibilitatea de a-şi gestiona timpul aşa cum îşi doresc, uitându-se la tv, mergând la cumpărături, citind, diverse activităţi alături de prieteni, această perioadă fiind considerată o adevărata provocare. Timpul este totul al tău , nu trebuie decât să ştii să te organizezi şi să gestionezi totul în avantajul tău.

free time 5Craciunul-bunicii_resize
În putinul timp liber pe care îl avem trebuie să avem parte de activităţi de recreeere, refacere , departe de obligatiile sociale , familiare sau profesionale. Fiecare persoană în parte este responsabilă, de astfel , de modul în care îşi petrece timpul liber.

SET RELAXARE YOGA 50
Timpul liber trebuie folosit într-un mod înţelept , scopul principal al acestuia fiind acela de relaxare a individului, ocupându-l cu activităţi specifice fiecărei vârste, interes , preocupare şi lista poate continua la nesfârşit.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns