Curățenia face parte din viața noastră

În ciuda faptului că locuiesc cu părinţii , mereu îi ajut pe ai mei la treburile casnice indiferent despre ce este vorba – aspirat , călcat, gătit ,et. , acesta fiind un mod de a-mi face simtită cumva prezenţa într-un mod util .

curatenie 1

Dacă  ar fi să  fac o ierarhie în ceea ce privește treburile casnice în funcţie de preferinţele mele , topul acestora ar arata cam aşa  : călcat, gătit şi în final  curăţenia.  Hmm …. Curățenia se afla pe ultimul loc pentru că de obicei această  activitate  este  mult  mai  amplă  faţă de cele identificate de mine anterior, şi anume : aspirarea covoarelor şi mochetelor, curăţarea gemurilor, dezinfectarea şi curăţarea bucătăriei şi băii, stergerea pardoselelor, etc.). Indiferent că ne place sau nu , că vrem sau nu trebuie să facem curatenie şi să parcurgem toate aceste activitati enumerate anterior, deoarece curăţenia este o necesitate pentru noi toti.

curatenie

Cu alte cuvinte  consider curăţenia  o artă  datorită faptului că implică  multă  atenţie, inovatie,  minuţiozitate  şi  răspundere, tocmai de aceea , ideea de a face curăţenie nu e agreată de toată  lumea . Important din punctul  meu de vedere îl constituie metoda folosită de fiecare persoană în parte , în a face curaţenie, de aceea prefer ca mereu să îmi fac un plan bine organizat , întocmai pentru a termina repede ceea ce am început .

curatenie 4

Am constat  că cu cât ești mai dezorganizat , ai senzaţia că nu o să termini niciodata ceea ce ai început, atunci  intervenind monotonia, plictiseala şi nervii ce conduc către o mare pierdere de timp  – inutil chiar aş putea spune.Dintre toate activitatile enumerate anterior aș alege să curăt geamurile/oglinzile și să șterg pardoselele , aceste activități părândumi-se a fi cele mai accesibile și mai simple de făcut. Bineinteles toate aceste activități enumerate anterior nu se fac toate odată  sau  zi de zi, ci doar atunci când facem curațenie generală , ca de altfel acestea se fac treptat … și  nu pot spune că șterg geamurile zilnic ,precum aspiram sau iginizăm bucataria și baia.

curatenie 2

În ciuda faptului că toata lumea este îngrozită când spune “curațenie generală” , dacă lucrurile sunt făcute “cu cap” totul se poate transforma în plăce. Pentru început trebuie să îți faci un plan în ceea ce privește ceea ce ai de făcut și o listă cu produse de curațenie pentru a nu întampina greutăți pe parcurs.  Cea mai simplă și eficientă soluție pe care o avem astăzi la îndemană sunt firmele ce au ca activitate principală curețenia ….așa că pentru mai multe detalii click aici .

Indiferent ca ești o persoană  căreia îi place să  facă  curat sau nu , cu siguranță  îţi place să traieşti într-un mediu curat ,tocmai de accea sfatul meu este acela de a va organiza activitatea de curatenie de la bun început pentru a va uşura  munca . Indiferent că vreti sau nu …. tot o să ajungeti să faceti curatenie .curatenie 3

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns