Desenele animate ale copilăriei …. nu pot fi uitate niciodată

Timpul petrecut alături de cei dragi este din punctual meu de vedere cel mai preţios, indiferent de activităţile pe care le facem împreună. Astăzi, într-o lume dependentă de  tehnologie, în care copiii sunt tentaţi să îşi petreacă cea mai mare parte a timpului în faţă pc-ului, laptopului sau tabletei ,vizionarea unui desen animat acasă alaturi de cei dragi nu poate reprezenta decât o ieşire din rutină pentru întreaga familie.

cc

Evoluţie, tehnologie, globalizare sunt termeni ce ne descriu prezentul , tocmai de aceea cu toţii încercăm să ţinem pasul. Renumitul post de desene animate  Boomerang încearcă să tină pasul cu tot ce este nou, recent schimbându-şi logoul , adresandu-se în acest moment tuturor membrilor familiei.

bbb

Asemenea tuturor celor de vârsta mea,  mare parte din copilarie mi-am petrecut-o în faţa televizorului , uitandu-mă la desene animateate .Serialele precum Scooby –Doo ,unde eşti tu? , Inspector Gadget, Tom şi Jerry ,Familia Flinston,Pokemon,Dexter, Pantera Roz şi prietenii sunt desenele  animate ale  copilariei mele , pe care le urmăream episod cu episod.În ciuda faptului că toate desenele animate de pe Cartoon Network erau în limba engleză, nu a consituit un impediment în a urmări episoadele de desene ce mereu îmi captau atenţia .

scooby  gogosi_gem

Îmi aduc şi acuma aminte cu mare drag de serile în care stăteam alături de familia mea şi urmăream cu mare drag  minunatele aventuri ale lui Scooby Doo. Mirosul ceaiului de tei cu aromă de portocale şi gustul gogoşilor făcute de mama şi pe care le “ devoram “ cu mare drag în faţa televizorului , nu am să le uit niciodată. Probabil că niciodată nu am să pot uita desenele animate care mi-au umplut copilăria şi nu la care nu am să refuz niciodata să mă uit.

scooby g scoooby

Peripeţiile lui Scooby Doo alături de prietenii săi  Velma, Daphne, Freddie şi Shaggy  au  reuşit  să atragă atenţia întregii familii, datorită  misterioaselor aventuri “captivante “ale fiecare episod în parte. Desenul animat Scooby Doo se adresează tuturor categoriilor de vârstă, fiind un desen plin de  acţiune , mister şi umor , suscitând atenţia tuturor membrilor familiei pe parcursul întregului episod.

scooby-doo-wallpaper-mural-609-p scooby d

În special , scopul desenelor animate este acela de a educa într-un anumit fel pe copii şi de a le îmbogăţi acestora imaginaţia, iar în ceea ce priveste aventurile celor 5 prieteni , acestea au un caracter educativ, plecând de la prietenia şi curajul de care dau dovadă toate personajele pe parcursul tuturor episoadelor.

scooby

Anumite clipe/momente din viaţă nu pot fi uitate niciodată , inclusiv minunata copilărie. Deşi suntem adulţi, cândva în trecut am fost şi noi “consumatori” de desene animate , iar repetarea acestei experienţe nu poate decât să ne reamintească de acele clipe în care eram liberi şi fără nicio grijă. Vizionarea unui episode de desene animate alături de cei dragi nu poate decât să retrezească in fiecare adult moment din acea perioadă.Indiferent cine suntem, ce facem, cum facem , în fiecare dintre noi se află cu siguranţă un  suflet de copil .

 

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns