Epilarea o adevarată provocare

Încă din cele mai vechi timpuri epilatul a fost utilizat de către faraoni , având ca scop acordarea unui plus de senzualiatate şi rafinament. De altfel, epilarea cu ajutorul aţei sau a zahărului îşi au originile în Orientul Mijlociu, cu alte cuvinte nu numai femeile şi-au dorit să arate bine şi să fie frumoase . Frumusetea exterioară a provoacat atât femeile, cât şi bărbaţii să facă anumite sacrificii , toate acestea doar pentru a arăta cât mai bine.

epilare 1
Arta epilatului a evoluat de-a lungul timpul , astăzi existând nenumărate trucuri şi metode pentru a obţine o epilare corectă şi nedureroasă. În prezent există posibilitatea de a ne epila casă, asta nu înainte de a studia anumite kituri pentru epilat sau la salon unde exista nenumarăte variante şi accesorii pentru epilat.
Tehnologia a avansat , astăzi epilarea nemaifiind o dilemă sau o operaţiune dureroasă ca în trecut. De fiecare dată când merg la salon îmi aduc aminte păţania unei prietene ce era mai mare ca mine şi care a încercat să se epileze acasă … pentru prima data.

ceara
Isprava nu a fost atât de mare , asemenea durerii suferite de prietena mea , care a încercat pentru prima dată să se epileze cu ceară pentru epilat. Neştiind cum să procedăm , prima prostie pe care am făcut-o a fost aceea ca am încălzit atât de tare ceara ,încat atunci când Cristina a pus-o pe picior a reusit să se frigă. Salvatoarea am fost eu …. însă ideea mea a fost una nu tocmai bună, deoarece am ales să îi torn apa rece peste ceara fierbinte ce era lipită pe picior. Imediat ceara s-a racit şi a urmat dezlipirea ei care ,se pare ca a fost partea cea mai dureroasă conform sunetelor scoase de prietena mea.

epilare 2
În ciuda faptului că durerea era destul de puternică, Cristina nu a renunţat a se eplila cu ceară până când am început să ne plictisim să o tot topim ,lipim şi dezlipim ceara de pe piciorele fetei. Întreaga “operaţiune” a durat aproximativ două ore, când ceara s-a terminat şi Cristina a rămas numai cu dungi de păr pe picioare, astfel fiind nevoite să apelăm la big pentru a definitivă misiunea începută.
Într-un final am reuşit să ajungem la rezultatul aşteptat de noi , picioarele Cristinei arătând foarte bine , însă în urma noastră în bucătarie a rămas dezastru unde am făcut numai ceară pe aragaz şi pe covor. În ciuda faptului că am încercat să curaţăm tot ce am lăsat în urmă nu am reusit, iar covorul într-un final a ajuns la curăţătorie.

epilare
Acum stau şi mă gândesc ca isprava nostră putea avea repecursiuni negative asupra pielii Cristinei, care putea oricând să se frigă, să se irite sau să se înrosească , însă se pare că singurele semene rămase în urma “misiunii” noastre au fost acelea de pe covor.
Toata această păţanie ma învăţat minte să nu fac si eu acelasi greşeli asemenea prietenei mea, sau cel puţin în acele moment să fie lângă mine o persoană care se pricepe la astfel de lucruri.

 

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2015.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns