Impresii de călătorie

 Ideea de a pleca undeva  într-o călătorie este un  vechi  vis  de  al  meu, și se pare că poate  deveini  realitate  datorită  celor 5000 de euro de pe cardul de credit obținut  prin programul Star de la Banca Transilvania.

bani

Ce aș face cu  5000  de euro ? Raspunsul este foarte simplu …  aș  pleca într-o  excursie  cu familia mea ( mama , tata și Radu ) ,mai exact în Turcia , o țară plină de cultură, religie, tradiție și  istorie.  Nu știu alții cum sunt, însă  pentru  mine familia este cel mai important lucru din viața mea, câte o dată  poate chiar  mai  importanta decât propria mea  persoană, tocmai de aceea aș  alege  să  merg  alături de ei  în această excursie.

In  ciuda  faptului  că sunt conștientă că alegerea țării în care aș vrea sa merg a fost doar a mea , sunt convinsă că și ceilalți membri ai familiei îmi  susțin alegerea și vor accepta să mi se alăture în aceasta minunată aventură. Încă de mic  copil mi-am dorit să vizitez țările  musulmane (Turcia, Egipt, Tunisia, Maroc, Iordania, Iran, India) , mereu considerându-le misterioase darorită  regulilor ce le sunt impuse de religie.

star

Prima țară pe care aș vrea să o vizitez este Turcia , o țară ce difera de cele europene , datorită culturii , civilizației și  istoriei.  Minunatele destinatii de vacanță pe care aș vrea să le vizitez în perioada  în care stau acolo:  Capadochia (formațiuni stâncoase rămase în urma erupțiilor vulcanice), Istanbul ( Moscheea Albastra ,Palatul Topkapi unde se regăsește și sabia lui Ștefan cel Mare și Catedrala Sfanta Sofia – un muzeu ce îmbină un amestec unic de creștinism și islamism), bazinele cu apă minerală benefice pentru organism – Pamukkale, orașul legendar Troia, Bosfor, Demre și Capitala Ankara. De asemenea, bazarurile orientale  oferă  posibilitatea  tuturor  turiștilor să achiziționeze tot felul de produse specifice (de artizanat) , obiecte ce mereu mi-ar aminti cu drag de călătoria în Turcia .

turcia 2

Cardul  STAR Forte îmi oferă posibilitatea de a avea parte de multă distracție ,mâncare bună  și cumpărături atâta timp cât îmi oferă șansa de al folosi și în afara României , mai exact în excursia în care voi merge alături de familia mea. În ciuda faptului că Turcia este o țară plină de turiști, este considerată o destinație exotică eftină, astfel permitandu-mi posibilitatea să îmi satisfac toate poftele împreună cu familia mea din cei 5000 de Euro de pe cardul de credit.

star

Turcia este un amestec între oriental și modern , o punte între Europa și Asia , o țară  plină de natură, cultură, civilizație și o bucatarie diversificata datorită preparatelor specifice. Întotdeauna am fost fascinată de aceste locuri , dar și de  bucataria traditională turcească plină de savoare și arome deosebite datorită  combinației excelente  între bucataria grecească, cea din Orientul Mijlociu dar și din Asia Centrală. Pe lângă faptul că bucataria turceasca este sănătoasă,  este renumită datorită bucatelor precum : baclavaua (cel mai cunoscut desert tradițional turcesc), kunefe (desert asemanator cu baclavaua), kebab , humus, dar și renumita cafea , respectiv cititul în zațul acesteia, pentru care turcii sunt renumiți.

turcia 1

Toate cumparăturile  făcute în Turcia au fost achitate cu cardul de credit , astfel obtinând puncte STAR, fiecare punct în parte acumulat reprezentand un leu, astfel având posibilitatea de a-mi satiscafe poftele și a câștiga în același timp.

Aștept cu nerăbdare să gust renumita cafea turcească, ce a reușit să îi cucerească pe aceștia încă din perioada Imperiului Otoman, astăzi fiind înlocuită de cei mai multi cu fel de fel de ceaiuri (negru, verde sau de fructe), ce se servesc foarte dulci. În ciuda faptului că mai toată lumea are reținere în a gusta ayranul , eu aș vrea să îl încerc și pe acesta …să vad ce gust are iaurtul preparat cu sare.

turcia 6 turcia 7

Influențele Orientului Mijlociu , ale Balcanilor , Asiei Centrale și ale bazinului Mediteranei îi redă Turciei un aer oriental, spectaculos și modern , unul dintre motivele pentru care aș alege să cheltuiesc cei 5000 de euro acolo, alături de familia mea.

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2015

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns