Investeşte şi vei avea de câştigat

Hmm .. o nouă provocare, din care se pare că am ceva de învăţat, de această dată fiind vorba despre bursa de valori. Google ma salvat ca de fiecare dată, oferindu-mi informaţi care m-au ajutat să înţeleg această sintagmă, despre care posedam nişte informaţii, dar care nu îmi sunt de ajutor în acest moment.În numai câteva minute am reuşit să îmi fac o imagine de ansamblu asupra burselor de valori, astfel înţelegând prezenţa brokerilor de asigurări şi a companiilor în această lume a tranzacţiilor. Cu alte cuvinte, bursa este repezentată de o reţea electronică ce permite executarea rapidă a unor tranzacţii, asemenea  Bursei de Valori Bucureşti.

bursa-1

Dacă tot am adus în discuţie Bursa de Valori Bucureşti , să vă povestesc şi despre concursul iniţiat de aceasta, unde dacă investeşti, câştigi. Între 15 septembrie şi 16 decembrie au loc înregistrările în concurs, ce presupun deschiderea unui cont la unul dintre Brokerii Parteneri autorizaţi să tranzacţioneze în cadrul acestei burse. Una dintre condiţiile ce stau la baza înscrierii o constituie vârsta paricipanţilor, aceştia fiind obligaţi să fi împlinit 18 ani până pe 21 septembrie, anul curent.

Acum că am terminat cu partea teoretică, să trecem şi la ceva practic. Oare eu în ce companii aş alege să investesc, dacă ar fi să particip la concurs?  Probabil că aş opta pentru BRD – BRD – GROUPE SOCIETE GENERALE S.A, ANTIBIOTICE S.A. şi OMV PETROM S.A., companii, care de-a lungul timpului au reuşit să îmi capteze atenţia si să îmi capete încrederea, fie că am colaborat direct cu ele, fie din cele auzite de la diverse persoane.

bursa-3

Am ales  BRD-ul pentru că este banca cu care colaborez de câţiva ani buni şi despre care nu m-am plâns niciodată. ANTIBIOTICELE S.A  mi-a atras atenţia pentru că este o companie din Iaşi ce se ocupă de producerea antibioticelor,  fiind considerată, de asemenea, şi unul dintre principalii producători români din acest domeniu. Iar în ceea ce priveşte OMV-ul, ori de câte ori am mers cu tata cu maşina, acesta a alimentat de la această companie, ceea ce înseamnă că au produse de calitate, deci merită toat sprijinul.

O bancă, un producător de medicamnte şi un producător şi distribuitor de gaze naturale, sunt cele 3 domeniile de activitate în care aş investi la bursă. Unul dintre motive ar fi acela că toate 3 au reuşit de-a lungul timpului să îşi creeze un renume, la care bănuiesc că nu are renunţa foarte uşor. De asemenea, am optat să aleg 3 obiecte diferite de activitate, lunând în calcul varianta unei pierderi, care nu poate fi simultană în toate domeniile de activitate, măcar unul supravețuind mai mult. Obiectivul de activitate ale companiilor enumerate anterior sunt de viitor, băncile, producătorii de medicamente, respectiv producătorii şi distribuitorii de gaze nu au cum să dispară de pe piaţă, acestea  făcând parte din viața noastră de zi cu zi, indiferent că vrem sau nu.

bursa-2

Deși nu pot participa la concursul „Condus de randament” aș fi interesată să achiziționz KIT-ul de Investiții ce îmi va oferi o imagine reală a burselor de valori, prin intermediul celor 10 lecții de investiții disponibile.  Regret enorm că nu mă pot înscrie în cadrul competiției ce începe pe 17 octombrie 2016 și se termină pe 17 februarie anul viitor, unul dintre motive constituindu-l premiile puse la dispoziție și câștigate de concurenții cu cele mai mari randamente. Deși toate premiile îmi fac cu ochiul, cu siguranță, ca toți participanții, de altfel, aș vrea să devin fericita posesoare a unui Autoturism Dacia- Duster Laureate.

bursa

Astăzi, când totul în jurul nostru îți dă senzația că în orice ai investi nimic nu va funcționa, varianta de a participa la bursă este o posibilitate ce îți poate aduce profit, sau cel puțin eu asta tind să cred. Tentant este, însă trebuie să dispui și de o anumită situație financiară pentru a participa la o asemenea competiție. Sper ca în viitorul apropiat să am și eu posibilitatea de a-mi încerca norocul și cine știe, poate o să am și succes.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns