Maşina ne reprezintă

Masina tatălui meu este al treilea copil al său , susţinând acestă afirmaţie cu argumente datorită drijii pe care o are pentru ea, mereu sustinând ca pentru el aceasta este o mândrie dar şi o necesitate.

masina
Dependenţa şi nevoia de maşină în viaţa de zi cu zi , uneori mă face să fiu de acord cu ceea ce susţine tata, şi anume ca maşina ne reprezintă. Întotdeauna tata şi-a îngrijit maşina păstrând-o mereu curată , sustinând ca aceasta este o glinda şi carte lui de vizită atunci când cineva îl însoţeşte.
Job-ul lui tata a presupus mereu petrecerea a mare parte din zi în maşină, acesta devenind astfel colega cea mai apropriată şi care îl însoţeşte mereu. Având în vedere faptul că îşi petrece mare parte din zi în masină , curaţenia din exterior cât şi interior este una dintre principalele griji ale lui tata , mereu sustinând că este cea mai importanta conditie în asigurarea unei atmosfere plăcute.

masina 2
În trecut, în ideea de a-şi menţine mereu maşina curată, tata devenise un prieten foarte apropriat al buretelui , apei , dar şi a diverselor soluţii de curaţat maşina. La un moment dat din simplul motiv că timpul nu îi mai ajungea , a ajuns la concluzia că are nevoie de ajutor, astfel apleland la spalatoriile auto. Dacă exteriorul este uşor de curăţat, tot ce ţine de „curaţare tapiţerie auto” devine o misiune dificilă pentru oricine, din nevoia deţinerii unor resurse de curaţare profesionale pentru a obţine rezultatele dorite.

masina 4
Din punctual meu de vedere îngrijirea unei maşini este amplă datorită faptului că toate componentele ( covoarele interioare si podeaua, plafonul, bordul,volanul, scaunele, schimbătorul de viteză, parprizul , luneta şi geamurile laterale) acesteia trebuiesc curăţate fieca în parte astfel necesitănd diverse soluţii de curăţare ce implică costuri destul de mari.
Apa de pe stradă strânsă în timpul ploilor sau în urma topirii zăpezii ( asta în perioada de iarnă) de cele mai multe ori ajunge deseori pe masina noastră unde îşi lasă mereu amprenta. Tata susţine că mizeria lipită de maşină afectează în timp rezistenţa vopselii, iar revopsirea acesteia presupune consturi mai mari decât o simpla spălare. De asemenea praful , razele solare ,aerul sunt intră şi acestea în categoria factorilor externi ce ne murdăresc maşina.

masina 3
Astăzi, service-ul şi spălătoria sunt cele mai vizitate firme de către masina tatălui meu, aceasta trecând săptămanal pe la spalătorie şi lunar pe la service. În anotimpurile ploioase (toamna şi primavara ) , dar şi în cel cu zăpadă, masina este “cea sacrificată”, dintre noi atât la interior ,cât şi la exterior.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns