Mătuşa buclucaşă

În urmă cu un an m-am mutat în Bucureşti, părăsind Iaşul în schimbul unui job ce îmi oferea independenţa financiară de care aveam nevoie, un detaliu important în viaţa oricărui tânâr. Deşi am început să mă acomodez aici, îmi doresc din tot sufletul să mă pot întoarce acasă, toate acestea din pricina faptului că uneori mă simt foarte singură, simţindu-i lipsa familiei mele, care a fost mereu alături de mine şi ma susţinut în tot ceea ce am făcut.

curatarea canapelei

În ciuda faptului că în  Bucureşti am câteva rude, uneori mă simt atât de singură încât îmi vine să pun toate haine în geantă şi să fug acasă, însă mă răzgândesc foarte repede şi merg în vizită la câte o rudă, prieten care ştiu că îmi poate ţine companie, măcar câteva minute.Săptămâna trecută, întâmplător am ajuns la o verişoară care avea deja musafiri, venise mătuşa din provincie, o persoană pe care sincer nu mi-aş fi dorit să o văd în acele momente. Imediat ce am ajuns la Andreea, aceasta m-a servit cu o îngheţată, încercând să îmi distragă un pic atenţia, ştiind că dulciurile sunt unul dintre lucrurile care îmi plac mult. Cum am reuşit, nici acum nu ştiu, o parte din îngheţată a ajuns pe canapeaua pe care stăteam, aceasta murdărindu-se toată de îngheţată şi ciocolată, care s-a topit şi infiltrat cât ai clipi în buretele acesteia.

Reacţia Andreei a fost una ok, însă mătuşa a început să ţipe şi să îmi reproşeze că sunt o deîndemânatică , murdărindu-i canapeaua cumpărată de ea fiicei sale. Adevărul este că acum canapeaua arata îngrozitor cu acea pată de îngheţată, ceea ce ma făcut ca în clipele imediat următoare să caut pe internet o firmă ce se poate ocupa de  curăţarea canapelei ,astfel evitând posibilitatea ca tapiţeria canapelei să rămână pătată, dar şi reproşurile mătuişii  mele care nu s-ar mai oprit niciodată în această situaţie.  În numai câteva ore problema petei de îngheţată a fost rezolvată, eu am plecat fericită acasă şi am reuşit să îi închis şi gura mătuşii mele buclucaşe.

Spre seară am ajuns acasă , însă în timp ce mă uitam prin casă m-am gândit că ar fi cazul ca a doua zi, sau cât de curând să sun la firma ce se ocupă de  curatarea canapelei si fotoliilor  să îmi facă o vizită şi să îmi “aranjeze şi lustruiască „ un pic mobilierul din garsoniera mea umilă din centrul Bucureştiului. Dacă ar fi fost după mine cu siguranţă aş fi preferat să îmi curăţ singura tapiţeriile, însă am rămas uitmită de felul în care cei de la firma de curăţenie o fac, de maşinăriile şi detergenţii pe care le folosesc şi nu în ultimul rând de rapididatea cu care o fac.

Deşi curăţarea canapelei şi a celor două fotolii în care îmi petrec serile cu laptopul pe braţe mi-ar fi ocupat o zi, astfel având ocupaţie şi o zi din viaţa mea ar fi trecut altfel, am preferat a renunţa la această idee gândindu-mă că oricât de mult m-aş chinui tapiţeriile mele nu vor arata niciodată ca în urma unei firme specializate în acest domeniu, curate şi frumos mirositoare.

Astăzi mobilierul din casă arată perfect, deci se pare că întâmplarea cu îngheţata şi matuşa mea buclucasă nu a fost o coincidenţă, cu alte cuvinte nimic în viaţă nu este întâmplător.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns