O afacere de familie

Astăzi o problemă cu care ne confruntăm cu toţii este aceea de a ne găsi un job care să coincidă măcar cât de cât dorinţele noastre. Lipsa locurilor de muncă este în creştere, tocmai de aceea cei mai mulţi dintre noi îşi doresc să îşi facă propria afacere. În ultima perioadă la noi acasa au avut loc fel de fel de sedinţe de familie, bineînţeles cu pixul şi hartia în mână pentru a nota tot ce discutăm şi pentru a face o lista cu avantajele , respectiv dezavantajele planului pe care dorim să îl punem în aplicare.

tir 3
În urmă cu câteva luni am ajuns la concluzia că cea mai bună afacere este aceea de a ne achiziţiona o maşină ( TIR) pentru a transporta marfă pentru anumite firme şi persoane fizice, având în vedere faptul că de acestă afacere de familie se poate ocupa tata care are şi carnet pentru acest timp de maşină.
Toată această activitate implică o mulţime de aprobări , avize , deci nu e aşa simplu precum pare … îmi cumpăr o masină, iar problema e ca şi rezolvată. Ca în orice alt bussines şi aici există riscuri, iar transportul mărfii dintr-un loc în altul presupune respectarea unor condiţii ce trebuiesc îndeplinite. Efectuarea transportului de mărfuri presupune asumarea responsabilităţii asupra mărfii , aceasta trebuind să ajungă la timp si neavariată la destinatie, tocmai de aceea sunt necesare acele asigurări CMR .

tir
În prezent toate maşinile sunt obligate să aibă o asigurare RCA pentru a putea multumi pe păgubas, în cazul în care aceasta este implicat într-un accident. În situaţia noastră era necesar să ne asigurăm şi marfa, pentru a nu fi mereu îngrijoraţă de ceea ce se va întampla cu ea în caz că se deteriorează /distruge sau nu ajunge la destinaţie în timp util.
Cu alte cuvinte, tirul inclusiv marfa transportată trebuie să fie mereu asigurată CMR (asigurare cărăuş pentru marfa transportată), însă mereu trebuie avut în vedere şi anumite aspecte cu privire la respective marfa pe care o transportăm : reputaţia asiguratorului , riscurile asigurate , precum şi garanţiile pe care le oferă acesta în cazul unor accidente. Asigurarile de acest tip oferă acoperire pentru orice eveniment aparut pe perioada transportului.

tir 2
Dacă avizele şi toate celelalte actele necesare acestei afaceri necesită a fi făcute doar o singură dată, asigurarea mărfurilor transportate se face pentru fiecare transport în parte, însă există şi o asigurarea de tip „abonament” ce este folosită în cazul transporturilor efectuate pe o perioadă de timp determinată.
Imediat ce toate detalii micii noastre afaceri au fost puse la punct (autorizaţii, avize, asigurări) tata s-a apucat de treaba , iar contractele au început să apară încet- încet, totul decurgând poate mai bine decât ne aşteptam.

tir 4

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns