O nouă dragoste … Motiko

Copilăria este o perioadă la care mă raportez mereu, unul dintre motive fiind acela că cele mai multe evenimente din viața mea sunt legate de acea vreme. Amintirile, persoanele din jurul meu, inclusiv eu, sunt detalii care au făcut parte din trecutul şi prezentul meu.Anii copilăriei mi i-am petrecut alături de bunicii mei, într-un mic sătuc de lângă Iași, un loc pe care nu am să îl uit niciodată, asemenea dulciurilor făcute de bunica. Imediat după perioada comunistă, deși oamenii începuseră să aibă acces  la mai multe bunuri decât în acea perioadă, vechile obiceiuri greu și-au făcut dispariția din viața lor de zi cu zi.

640x480_nuci-umplute-si-faguri-105912

Îmi aduc aminte și acum cu mare drag de dulciurile pregătite de bunica în casă, pe care de altfel, le mai prepar și eu ori de câte ori am ocazia. Nucile, fagurile și gogoșii în ulei sunt și au fost mereu preferatele mele în materie de dulciuri. Deși pare amuzant, în ultimii ani de sărbători, nu au lipsit de pe masă nucile și fagurile, pe care bunica ma învățat să le pregătesc. Anul acesta, cu toate că am pregtit din nou dulciurile copilăriei, am încercat să îmi răsfăț invitații cu un desert descoperit de curând și de care se pare m-am îndrăgostit. Hmmm …da , este vorba de asemenea de un desert cu tradiție,  ce are la bază o rețetă tradițional japoneză ce datează de mai bine de  500 de ani.

motiko4

MOTIKO este un desert tradițional, o prăjitură în crustă de orez cu diferite umpluturi. Miezul cremos al acestora, preparat din înghețată, frișcă sau cremă este învelit într-o crustă preparată din mochigome, mai bine spus din făină de orez, care la rândul său este transformată în pastă din care este modelată prăjitura. MOTIKO este un desert deosebit, o experienţă culinară inedită datorită diversităţii de arome oferite măr, prună, banană si ciocolată, strugure Kioho, ceai matcha, fistic, mango şi nu numai. Compoziţia 100% vegetală şi numărul redus de calorii constituie un plus pentru cei care ţin la dietă.

motiko3

Plăcerea întotdeauna se îmbină cu utilul, motiv pentru care desertul trebuie păstrat la o temperatură nu mai înaltă de 7 grade, maxim 24 de ore. Recomandarea artizanilor prăjiturilor este aceea de a fi consumate în 15 minute de la decongelare, altfel calitatile gustative ale desertului moti pot fi simţite cu adevarat, când acesta devine moale, dar elastic.

motiko2

După cum se poate vedea, încă de când mă ştiu am fost adepta prăjiturilor cu cremă, motiv pentru care mi-am declarat dragostea faţă de moti. Aspectul colorat  şi gustul acestui desert de lux  Japonez MOTIKO, ma provocat să le recomand şi prietenilor, care îmi vor trece pragul casei. Pe masa de Crăciun, pe lângă tradiţionalele prăjituri pe care bunica ma învăţat să le pregătesc, s-au regăsit şi tradiţionalele moti, un desert de care prietenii mei s-au îndrăgostit la prima vedere, provocându-i să le guste imediat ce au fost aşezate pe masă.

motiko

Ehe .. de acum înainte, cu cea mai mare încredere pot spune că Motiko va fi mereu pe masa mea alături de tradiţionalele nuci şi faguri.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns