Offf…. ce greu e să fii femeie

Încă  din  cele  mai  îndepartate  timpuri  femeile  au  fost  preocupate  să se  elipeze, astfel  că de-a lungul timpului  s-au descoperit/ inventat o multime de metode  și aparate ce ajută la o epilare cât  mai  eficientă  și  lipsită de durere.Înfrumusețarea  traditională – elipilarea a fost utilizată de femei dar  și de bărbații (faraoni)  fiind considearată  în primul rând o regulă de igienă , dar  care  avea ca scop  final  – eliminarea  părulului  nedorit  ce  le  acorda senzualitate, eleganță  și  rafinament .

epilare 4

Astăzi , femeile  au  aceleași  dorințe ca și  în  trecut , ideea de a fi mereu  fermecatoare  și  frumoase,  tocmai de aceea  întotdeauna caută  metode  cât mai  eficinete  și  de lungă  durată de  epilare. Tehnologia a avansat ceea  ce a condus către  crearea a tot felul de tehnici , dorindu-se  descoperirea  unei  tehnici de eliminare definitive a părului , dar fără durere.  În  prezent  metodele  de  epilare au evoluat  și  treptat  lama de ras, ceara  și  crema epilatoare  au  fost  inlocuite  treptat de aparatele de  ras electrice,  epilatoare,  respective  laser pentru  epilare  definitivă.

epilare 5

Întotdeauna  mi-am  dorit  să  scap de această  veșnică  problema  a  părului  de  pe picioare, mâini  și  în ale părti ale corpului . Prima mea epilare a fost una  fierbinte  și  dureroasă datorită  faptului  că am folosit ceara ca  și  metodă de epilare.  Deși  a fost o experiență  super dureroasă  părul a fost  nimicit din prima încercare,  astfel ca a aparut  mult mai greu decât dacă aș  fi  făcut  această  operațiune  cu  bigul  sau  cremă  epilatoare.

epilare 2

Astăzi,  epilarea definitivă  este  la  modă, ceea ce  înseamană  de fapt  distrugerea  în totalitate  a  rădacinilor  firelor  de  păr …. însă  acest  lucru  nu  se  poate rezolva  doar  într-o singură  ședință ,  indiferent că o facem acasă sau  mergem  periodic  la salon   folosind astfel  noile  metode de epilare  IPL.  Noile tehnologii    de  îndepartare  a  părului  nu  sunt  bune  pentru  mine  deoarece  problemele  de  sănătate  pe care le am  nu  îmi permit sub nici o formă să mă expun la soare  sau  la  altfel  de  raze, riscând  astfel  să  îmi  reactivez boala – care a intrat  în  remisie de ceva timp.

epilare 3

Deși uneori  îmi  este ciudă ca astazi  toată  lumea  poate  beneficia de noile tehnologii ,  eu  sunt  nevoită  să  mă  întorc  la origini și să  folosesc  aceiași  metoda de epilare  folosită  în trecut de egiptenii.  În  trecut femeile au reușit  să se adapteze și  să facă  față  epilarii cu zahar ce rezistă,  pot  să  fac  și  eu acum  același  lucru  astăzi ,  în  ciuda faptului  că este puțin  mai lipicioasă  decât  celelalte  variante  de epilare și trebuie  să  ai  mereu  posibilitatea de a face duș după aceea.

epilare

Epilarea cu zahar  pe lângă  faptul  că este o tehnică  străveche de epilare, îmi lasă  pielea catifelată  până  la 3 saptamani  deoarece fiecare fir de păr este scos direct din folicul, iar părul reaparut  este mai rar  și nu  la fel de aspru ca înainte . Aceată metodă nu este dureroasă precum cea cu ceară, însă cu timpul pielea amorțește ,iar senzațiile se estompează într-o anumită măsură. Crema de epilat(caramelul ) se obține din zahar, apă și zeamă de lămâie  ce se ține câteva minute pe foc, se lasă la răcit , se formează biluțe care se aplică  pe piele după care se trage în sens invers firelor de păr.

epilare 1

Epilarea cu zahăr în ciuda faptului că este lipicioasă , este o metodă la îndemana oricui iar efectele sunt de lungă durată, deși nimeni nu ar fi crezut. Hairminatorul – speram ca părul sa nu răspundă “I’ll be back!” este fraza ce o folosesc întotdeauna când mă apuc de misunea „epilare”.

Acest articol este scris pentru SuperBlog 2015.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns