Orașul Tulcea e plin de mister

Pescuitul , asemenea tuturor sporturilor este o activitate relaxantă  sau  nu , acest lucru depine în mare parte de scopul fiecarei persoane în pare … pescuiești pentru a prinde pește sau pentru distracție.  Dacă  în anumite regiuni  ale țării  pescuitul este practicat ca și un sport , de evidențiat este faptul ca această  ocupație  tradițională  este practicată  încă  din cele mai vechi timpuri , din antichitate, alături de vânătoare.

tulcea 5

Pe  lângă  faptul  că poate fi considerat un hobby din care ai  de câștigat și anume  faptul că ai posibilitatea  să prinzi pește ,pescuitul  constituie un mod de recreere , odihnă  și prilejul de a sta în mijlocul naturii. Practicarea pescuitului constituie o modalitate  ideală de a comunica, socialize  și de cunoaște  cât  mai multe persoane.

In perioada 28 – 30 august, orașul Tulcea oferă  posibilitatea tuturor  iubitorilor de apă și nu numai , să  participe la a cincea ediție a Festivalul RowmaniaFest, eveniment oragnizat de Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 ce aduce  în  absolută premieră pe piața românească de turism: pescaturismul , un termen încă  nou  pentru noi toți , dar care la nivel european a devenit popular .

tulcea 4

Startul Festivalului Internațional al Bărcilor cu Vâsle , a V a ediție  va avea loc pe Faleza Ponton, unde va avea loc deschiderea RowmaniaFest 2015, începutul unei aventuri ce promovează ecoturismul pentru această zonă a țării.Festivalul este destinat tuturor iubitorilor de turism oferindu-le acestora un weekend  plin de dinamism și magie, plin de sport pe apă și uscat , expoziții , dezbateri și muzică life. Participanții la eveniment au posibilitatea de a vizita Tulcea  în prag de toamnă, oraș ce este considerat o poartă către Deltade 2 feluri  Dunarii.

tulcea 3

Încă de acum 5 ani , Festivalul Rowmania Fest aduce în fiecare an noutați, iar surprizele acestui an sunt :

  1. o paradă de deschidere, care se va desfășura atât în oraș cât și pe apă,
  2. prima ediție a etapei internaționale ETU Triathlon Junior European Cup, care se va desfășura în aceeași zi cu cea de a treia ediție a Delta Rowmania Triathlon – etapă în circuitul național de triatlon,
  3. două zile de dezbateri cu participare internațională, pe două teme de interes pentru Dunăre și pentru Tulcea: 1. Cooperarea pe Dunăre de la Padurea Neagră la Marea Neagră – Black to Black, și 2. Oportunitățile de reintegrare în societate pe care le au deținuții care învață o meserie eco – Case noi, șanse noi prin meserii vechi.

tulcea 6

Tulcea este orasul ce a primit 5 ani la rând evenimentele Asociației Ivan Patzaichin – Mila 23 , eveniment   turistic din gama ecoturismului, a turismului culinar și cultural. Dacă aș avea ocazia să ajung la eveniment mi-aș personaliza un tricou cu mesajul “Rowmania Fest 2015 – Îmi place să vizitez Tulcea “ , considerând că ar fi un îndemn pentru toți cei ce îl citesc de pe tricoul meu .

Tulcea

În loc de concluzie aș vrea sa menționez faptul că turismul în România merită a fi promovat , iar activitățile de acest gen sunt perfecte pentru indeplinirea acestei ” misiuni”.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns