Prezentul se deosebește de trecut

Temperaturile ridicate din ultimii ani, seceta accentuată, dar și intensitatea precipitațiilor sunt unele dintre schimbările climatice cu care se confruntă România în prezent, dar care nu sunt specifice climei temperat continentale cu care am fost obișnuiți de-a lungul timpului.

logoo

Astăzi, studiile arată că în țara noastră vremea a înregistrat schimbări majore în ceea ce privește temperaturile, acestea depășind limitele normalului perioadei, indiferent de anotimpul pe care îl aducem în discuție. Toate aceste aceste schimbări se datorează schimbărilor climatice, datorate în principiu creșteriilor emisiilor de gaze cu efect de seră.

Astăzi, nimic numai este cum era în perioada în care eram copil când știam sigur că anul are 4 anotimpuri, vară, iarnă și două de tranziție, primăvară și toamnă. Un exemplu concret îl constituie anotimpul în care suntem, iar dacă ar fi să facem o comparație cu anii precedenți temperaturile sunt cu mult mai ridicate, cauza principală fiind încălzirea globală.

logo 3

În ciuda faptului că nu îmi displace căldura, unori aceasta reușește să mă doboare, ca pe toate persoanele din jurul meu în această perioada a anului. Dacă la serviciu amosfera este ok datorită unui aparat de aer condiționat, acasă căldura și razele soarelui își fac simțită prezența în orice moment al zilei, regretând mereu că nu am și în apartament un astfel de apaat „de făcut aer rece”.

În primăvară, când instituia la care lucrez a achiziționat aparatele de aer condiționat dintr-un magazin online AerNecondiționat, am fost întrebată ca și toți ceilalți angajați dacă doresc și eu să cumpăr pentru acasa unul … dar am refuzat vehement susținând că eu nu am nevoie de așa ceva. Oferta acestora a fost tentantă oferindu-ne 10 ani de garanție (funcționare optimă, servicii de mentenanță, igienizare și intervenție în caz de avarie), respectiv transportul și montarea aparatelor gratuit, lucruri care mă face si mai mult să regret că nu am profitat de această oportunitate..

logo

Căldura din casă este insuportabilă, unori având senzația că locuiesc într-o saună, nu într-un mic apartament ce se regăsește la etajul 9 a unui bloc din târgul Ieșilor. După ce stau mai bine de 8 ore la birou, un loc în care  acel aparat de  “aer condiționat 9000 BTU Daikin” achiziționat funcționază non stop, atmosfera din casa mi se pare insuportabilă, fiind o diferență de mai mult de 10 grade între cele două încăperi.

logo 4

În ciuda faptului că de-a lungul timpului am nenumărate soluții tradiționale de combatere a căldurii, toate s-au dovedit a fi ineficiente, în casă fiind în continuare cald. Căldura și disconfortul termic din casă le redă tuturor membrilor familiei o stare disconfort, oboseală, etc., soluția fiind montarea unui aparat de  “aer condiționat 12000 BTU” ar ajuta la schimarea temperaturii din întregul apartament, creând  astfelo atmosferă plăcută pentru toți membri familiei, atât pe parcursul zilei cât și a nopții.

logo 2

În timp ce pe parcursul zilei mai nimeni nu este acasă, spre seară reușim să ne adunăm, astfel că seara și noaptea este momentul culminant în care nu reușim să ne odihnim din cauza temperaturii ridicare din apartament. Acesta este principalul motiv care mă provoacă să  îmi achiziționez un aparat de aer condiționat asemănător cu cel de la serviciu, iar al doilea ar fi datorită calității serviciilor și produselor, dar și a promtitudinii și specializarii personalului companiei AerNecondiționat.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns