Secretul frumuseţii străbunicii mele

Copilaria , ca mulţi copii de varsta mea , am petrecut-o alături de bunici şi străbunica mea de la care am învatat atat de multe lucruri, că uneori îmi trec fel de fel de amintiri prin minte şi pe care am să le păstrez în sufletul meu mereu.

naturist 2

În ciuda faptului că eram copil şi acum îmi aduc aminte de tratamentele de înfrumusetare folosite de străbunica şi bunica , ba chiar uneori beneficiam şi eu de ele, fiind mereu în jurul lor.Primavara, o data ce natura înverzea, strabunica mea începea să culeagă fel de fel de verdeturi pentru diverse ceauri şi infuzii ce erau pregatite şi folosite pentru a rămâne mereu tânăra, aşa cum spunea ea.

Ceaiurile din flori de muşetel sau tei, erau mereu folosite de bunica şi strabunica pentru a se spăla pe faţă ,tratament pe care îl folosea si iarna din plantele culese si uscate pe perioada verii. Florile de lavanda, deşi se găseau destul de greu, nu lipseau niciodată din apa în care bunica mă îmbăia, mereu sustinând că în urma mea mereu trebuie să rămână un miros plăcut, precum cel al lavandei. De asemenea, pentru a avea un organism şi o piele sănătoasă, bunica îmi recomanda mereu vara să stau pe afara în timpul dimineţii, când soarele nu ardea, pentru a mă bronza.

Fresh and dried calendula flowers in wooden mortar isolated on white

Un remediu pentru păr, în special pentru a combate căderea lui, dar şi colorarea acestuia erau infuzia de urzică şi frunzele de nuc , fiind considerate cele mai eficiente, în timp ce acestea aveau şi efecte revitalizate şi fortifiante pentru păr.
Dacă în trecut timpul îi permitea străbunicii şi bunicii mele să mergă pe câmp să culeagă fel de fel de plante din care prepara diverse remedii ,astăzi timpul nu mai oferă femeilor aceiaşi libertate, remediile străbunicii şi bunicii fiind “ updatate ” şi transformate în fel de fel de creme, lotiuni, samponuri , seruri ,etc.

naturist 3
Astăzi, un moment în care suntem dependenţi de tehnologie , numai suntem nevoite să megem pe camp să culegem flori , sau să ne căţărăm prin copaci pentru a strânge frunze pentru fel de fel de ceaiuri, ci ador trebuie să avem la indemana un pc sau telefon ce are conexiune la internet, pentru a achizitiona produsele cosmetice de care avem nevoie.

Tradiţia la mine în familie se respect datorită faptului că mama foloseşte încă din perioada în care era adolescentă produse Farmec, cea mai longevivă companie producatoare de produse cosmetice din Romania, ce datează încă din anul 1945 în România , acesta fiind unul dintre principalele motive al frumuseţii româncelor.

naturist 4
Secretul frumuseţii mamei mele l-am preluat şi eu , în prezent folosind diverse produse de înfrumuseţare din gama Farmec , companie ce deţine astăzi peste 400 de produse şi care este recunoscută la nivel internaţional (în peste 30 de ţări), datorită calităţii produselor sale .

Frumuseţea româncelor pe lângă faptul ca este precum zicala acea “ aschia nu sare departe de trunchi”, aceasta se menţine cu ajutorul produselor din gama Farmec (Gerovital H3, Gerovital Plant, Aslavital, Farmec, Aslamed, Doina, Ada, Obsesie, Athos Lzi Dermofarm) ce are la bază produse şi tehnici traditionale de preparere, ce sunt transmite din generaţie în generatie şi care erau folosite de străbunica şi bunica.

Acest articol  a fost scris pentru Spring SuperBlog 2016.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns