Şi brânza poate crea dependenţă

În ciuda faptului că am copilarit la ţară, niciodată nu am fost adepta produselor lactate, însă în timp pot spune că m-am transformat într-o devoraroare a tuturor produselor din această categorie.

branza 6
Fraza “ nimic nu e întâmplător în viaţă “. … mi se potriveşte datorită faptului că la un moment dat, am fost cumva obligată să consum produse lactate de orice fel, la recomandarea medicilor . Având în vedere că era spre binele meu, am fost nevoită să fac un sacrificiu la început , care treptat s-a tranfosformat într-o plăcere, astăzi putând afirma că mă declar un fan al brânzei de toate felurile.
Ultimele studii demonstrază faptul că brânza crează dependenţă datorită unui ingredient numit – cazeină , o substanţă proteică ce se regăseşte în produsele lactate, care probabil şi-a făcut efectul şi în cazul meu , cu alte cuvinte se adevereşte fraza sunt un “ fan al brânzei , deci sunt fan beneficiului pentru sănătate .”

branza
În prezent , dacă ar fi după mine la orice masă pe lângă preparatele pe care le mănânc dacă găsesc şi o bucăţică de brânză ( în special sărată), oricât de mică ar fi ea, sunt cel mai mulţumit om , aşa că în cazul acesta am să modific o veche replică “ nici o masă fără peşte” în „ nici o masă fără brânză”. Din toate tipurile de brânză , cea sărată este preferata mea, însă nu pot spune că de celelalte nu consum , însă cea telemeaua este clasată pe primul loc în top.
De altfel , există foarte multe tipuri de mâncăruri care merg foarte bine combinate cu brânză sau cascaval, astfel că niciodată nu ratez ocazia de a-mi satisface pofta “combină brânza cu ce vrei …… dă un rezultat ok “.

branza 7 branza 2
Dacă în trecut tot timpul mă aproviziona bunica cu tot felul de produse lactate, acum de când stau atât de departe de ea , am foste nevoită să îmi caut o brânză care să se asemene cu adusă de bunica mea. Am încercat fel şi fel de brânzuri – Delaco fiind singura care înlocuieşte perfect gustul brânzei pregătite de bunica. Gama produselor din gama Delaco este variată astfel că „ oricât de mofturos ai fi …. o brânză pe gustul tău tot vei găsi “.
În ciuda faptului că toată lumea susţine că în Franţa, Italia există nenumărate tipuri de brânză – 365 de feluri una pentru fiecare zi a anului , din punctul meu de vedere tot brânza tradiţională e cea mai bună , cu alte cuvinte nici unde în lume nu o să găsim brânză de burduf sau telemea preparată conform tradiţiei – respectă tradiţia – mănâncă telemea românească .

branza 4 branza 3
În ciuda faptului ca e o combinaţie trăsnită pe care o mănânc numai eu în casa , brânza sărată presărată pe o felie de pâine unsă cu unt ,peste care mai adaug o felie de salam sau şuncă este preferata mea. Deşi nimeni din casă nu aghrează această combinaţie, datorită gustului plăcut pe care îl are eu am să îl recomand tuturor indiferent că o consumam în loc de gustare între mese sau mic dejun.

Întotdeauna dacă ar fi să aleg între orice tip de mâncare și brănză mereu voi fi tentată să aleg brănza pe care am să o combin cu un alt preparat.

branza

 

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2015.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns