Sportul te face fericit !!!!

Specialiştii au demonstrat că mişcarea – efortul fizic este bun nu doar pentru sănătatea fizică, ci și pentru cea mintală, sportul modelând nu doar muschii, ci şi spiritul și starea de bună dispoziție.

„Nimic nu îl epuizează şi nu îl ruinează mai mult pe om decât inactivitatea fizică permanentă.” Aristotel

În viaţa fiecărei persoane copilăria deţine un rol important , fiind de fapt perioada fundamentală de dezvoltare a omului – jocurile copilăriei contribuind la dezvoltarea personalităţii acestuia. Indiferent că suntem copii sau adulţi sportul în general poate fi practicat de către oricine indiferent de vârstă , plecând de la premisa că mişcarea înseamnă viaţă .

sanatate-inima-300x225
Jocurile copilăriei sunt acele moment în care copii îşi îndeplinesc dorinţele fiecare având posibilitatea creării unei lumi imaginare asemenea propriilor dorinţe şi vise. Fiecare dintre noi îşi aminteste cu mare drag de copilarie – o lume a inocenţei plină de clipe magice şi colorate de jocurile copilariei.
Cine nu îşi mai aduce aminte de jocurile copilăriei ? Cu toţii măcar o data în viaţă am jucat “raţele şi vânătorii” , “omul negru “ , “coarda “ , “sotron”, “adevar sau provocare”, “ 9 pietre” şi multe altele jocuri ale căror nume nu mi le mai amintesc. Toate acestea mi-au înveselit copilaria şi nu am să le pot uita niciodata asemenea “echipei “ de copii din faţa blocului sau de la ţata de la bunici.

joc 3
În ciuda faptului că nu era un joc neaparat pentru fete, mereu am fost fascinată de el şi participam mereu cu mare drag alături de prietenii mei . Jocul presupunea formarea a 2 echipe cu un număr egal de membri , dar care să fie formată din cel putin 7 persoane (fete sau băieţi) . Pe lângă echipele formate mai erau necesare 7 sau 9 pietre de diferite mărimi şi o minge .

joc 2
Una dintre echipe care se alegea prin tragere la sorşi îşi construia un castel din cele 9 pietre de la cea mai mare la cea mai mică pietricică. Echipa adversă , mai exact fiecare membru din cadrul acesteia avea misiunea de a arunca cu mingea în castel pentru a-l dărâma . În cazul în care unul dintre membri reuşea să dărâme castelul , aceştia se împrastiau într-un spatiu bine delimitat de la inceputul jocului şi încercau să evite a fi atinşi cu mingea de către membrii din echipa adversă . În timp ce aceştia încercau să evite a fi atinşi cu mingea , întreaga echipă avea obligaţia de a reconstrui castelul . Persoanele ce era atinse cu mingea erau eliminate din compeţie şi nu puteau reveni în grup decât după terminarea respectivei reprize a jocului.

joc
În cazul în care echipa “atacată” reuşea să reconstruiască castelul înainte ca toti membri echipei să fie eliminaţi aceatsa iesea invingatoare si rolul echipelor se inversa. In caz contrar jocul se relua , fiecare echipa pastrandu-si rolul de la inceputul jocului.
Dacă stau bine şi mă gândesc la acele perioade, era foarte bine să fi avut o tabletă sau un telefon cu care să surpind acele momente minunate care mi-au marcat copilăria , dar şi pentru a arata copiilor de astazi ca a te juca nu înseamnă a sta toata ziua în faţa pc –ului, tabletei sau telefonului . Ideal din punctual meu de vedere ar fi să le îmbine pe amândouă … deci ajungem la vorba acea din vechi străveci … îmbini plăcutul cu utilul.
În ciuda faptului că nu am nici o poza din acea perioada , amintirile si clipele petrecute alături de prietenii mei nu am să le pot uita sau şterge niciodată din memorie.

cros
O adevărată provocare este şi campania “ Mişcarea face bine” ce a ajuns ajuns anul acesta la a 5 –a editie . Startul ediţiei a avut loc la Bucuresti în Parcul Mogosoaia luna trecută şi continuă cu “Cea mai mare ora de sport “ sâmbătă 11 iulie în Piaţa Sfatului din Braşov cu o super provocare – 12 ore de mişcare , de la 9 dimineaţa până la 9 seara , perioadă în care in veţi avea acces gratuit la multe activităţi şi clase sportive: Kangoo Jumps , Zumba , Steel Program ,Real Ryder (biciclete staţionare) , Khai BO, Functional Training , Zona de Boot Camp , Zona TRX şi lista continuăcros 3

Programul a început cu încălzirea la Bucureşti, continuă la Braşov cu cele 12 ore de mişcare , finalul sezonului fiind la Mamaia pe 1 august. Pe lângă toate acestea la Braşov va avea loc şi a II-a editie a Crosului Miscarea face bine – în cadrul căruia va trebui să se parcurgă un traseu cu diferite obstacole.
Miza campaniei Miscarea face bine este în strânsă legătură cu cea identificată de mine la începtul articolului şi anume “ Alergăm pentru sănătatea noastră “.

cros 2

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns