Timpul nu sta în loc …..

Timpul este considerat o resursă dintre cele mai preţioase ce nu poate fi influenţată sub nicio formă de către om. Acesta îşi urmează cursul şi trece pe lângă noi fără a ne influenţa modul de viaţă, singurul lui scop fiind acela de a-şi urma cursul .

carpe diem

Încă din antichitate , această problemă a timpului a fost analizată , şi aici fac referire la renumita sintagma „Carpe diem, quam minimum credula postero” („Trăiește clipa de azi și fii cât mai puțin încrezător în viitor”) ce se regăseşte în una dintre poeziile lui Horatiu. Timpul pentru mine este o himera , datorită tuturor nelămuririllor pe care le am legate de trecerea şi influenţa pe care o are acesta asupra omului. Trebuie să profităm de fiecare clipă atunci când este momentul şi să nu lăsăm timpul să treacă pe lângă noi , toate acestea pentru a nu regreta mai târziu .

Timpul nu este prieten cu omul , acesta din urmă neavând oportunitatea de a-l opri în loc sau măcar încetini, singura lui posibilitate fiind aceia de a-l gestiona în favoarea sa . Omul poate fi considerat a fi un călător în timp şi spaţiu , toate acestea datorită faptului ca nu are posibilitatea de a fugi sau de a se ascunde din calea timpului.

Cu siguranţă cu toţii ne-am dorit la un moment dat în viaţă să avem posibilitatea să ne împotrivim timpului , să tinem pasul cu el sau chiar să îl oprim , singurul scop al nostru fiind acela de a ne satisfice nevoile. Întrebarile care îmi trec acum prin minte sunt: În ce situaţii sau momente ne am dorim acest lucru? , Timpul de opreşte doar pentru o singură persoană sau ne afectează pe toti în acelaşi timp ? , În ce moment al vieţii am face această alegere ? .

Dacă totuşi am reuşi să oprim timpul , în ce moment al vieţii am apela la aceasta oportunitate ?

În viaţa de zi cu zi avem parte de clipe frumoase , dar şi mai puţin plăcute , omul fiind mereu tentat să încetinească sau să oprească timpul într-un moment prielnic lui, mai exact în momentele în care se simte fericit . Trebuie să profitam de acele clipe care ne readuc zâmbetul pe buze atunci când avem ocazia , pentru că nu cred că o sa avem posibilitatea de a ne reîntoarce în timp. Dacă peste clipele triste din viaţa noastră ar trebuie să încercăm să trecem cu paşi repezi , de clipele fericite trebuie să profităm la maxim.

images

Dacă ar fi să analizăm când timpul trece mai repede şi când mai greu, am realiza cu stupoare că doar în momentele mai puţin placute simţim cât de greu trece timpul ,secundă cu secundă. De asemenea. pare să treacă mai repede atunci când avem parte de evenimente frumoase în viaţa nostră .

În ceea ce mă priveşte sunt de părere că timpul trece diferit pentru fiecare persoană în parte. Timpul niciodată nu îmi ajunge, dacă sunt momente când am senzaţia că trece prea repede şi nu îmi ajunge , iar când îmi doresc să zboare asemnea vantului , nu este în acord cu dorinţele mele.

Timpul nu ne lasă să il influenţăm în nici un fel. Nu avem posibilitatea să ne întoarcem în trecut pentru a modifica viitorul , nu putem să îl oprim în loc pentru a profita mai mult de anumite clipe , dar nici în viitor pentru a ne vedea destinul.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns