Tradiție în familia Wolf-ilor

Anul acesta, în intervalul 4  iunie – 9 iulie –  6 august,  Bucureștiul, Brașovul și Mamama sunt gazdele caravanei Mișcarea face bine. Festival sportiv Cea mai mare oră de sport dedicat iubitorilor de sport se desfășoară câte 12 ore în fiecare oraș un , următoarea gazdă a festivalului de fitness și sport va fi fiind Piața Sfatului din  Brașov, eveniment de va avea loc  pe data de 9 iulie în intervalul orar 900  -2100.

Untitled

În ciuda faptului că toţi suntem conştienţi de importanţa sportului în viaţa fiecăruia dintre noi (copiilor pentru a se dezvolta, adulţilor pentru a se menţine sănătoşi) nu punem în practică acest lucru, fapt demonstrat de ultimile date statistice ce demonstrează ceea ce am afirmat anterior (8% dintre români fac exerciţii fizice în mod regulat, în timp ce doar  43 % fac sport pentru a-şi îmbunătăţi sănătatea, conform eurobarometrului). Indiferent de vârsta pe care o avem, activitatea fizică este considerată a fi o sursă de energie şi sănătate, fiind practic o formă de mişcare a organismului ce presupune în final un consum de energie.

piramida-sport

Ideea de a practica sport în familie ar trebui să fie o obişnuită, aceasta fiind de fapt o activitate educativă şi amuzantă  pentru toţi membri familiei, reuşind astfel să îi provoace pe aceştia să facă acelaşi lucru, în acelaşi loc, în acelaşi timp, un 3 în 1 aş putea spune. Încă din perioada copilăriei am fost o persoană foarte activă, toată ziua cât era ea de lungă, hoinăream şi mă jucam fără întrerupere cu prietenii mei, singurele pauze erau acelea în care bunica mea mă lua acasă pentru a mânca. Indiferent că era frig sau cald, iarnă sau vară mereu eram în plină acţiune şi nimic nu reuşea să mă ţină în loc, ca şi acum de altfel.

Dacă în timpul săptămânii eram mereu înconjurată de prieteni, în weekend stăteam mai mult pe lângă mama şi tata, singurele zile în care aveam ocazia să îi am alături de mine. Deşi aveam fel de fel de activităţi împreună, jocul de badminton nu am să-l uit niciodată, probabil pentru că era momentul în care ne distram cel mai tare sau poate că erau singurele persoane cu care îl puteam juca ( bunicii nu mai aveau vârsta potrivită pentru a-mi ţine companie, iar prietenii erau prea mulţi pentru a mă juca în acelaşi timp cu toţi).

6004450_familie-joc-badminton-femeie-fericit

Timpul a trecut, dar noi nu am renunţat la tradiţia de familie care a fost preluată şi de Radu, fratele meu mai mic, cu care reuşeam să mă contrazic ori de câte ori ne jucam împreună, pentru că îşi dorea ca mereu să câştige, iar eu nu acceptam să îi fac favoruri de acest gen. Badmintonul este  un sport distractiv, uşor de practicat, singurul impediment fiind acela că îţi trebuie mereu un coechipier. Tocmai de aceea îl consider un joc de familie, reuşind să adune cel puţin 2 membri ai unei familii pentru a fi jucat (sau două persoane cu acelaşi gusturi în materie de jocuri) .

În acelaşi timp badmintonul este considerat un sport sănătos, jocul necesitând multă atenţie şi concentrare din partea ambilor participanţi, în acelaşi timp fiind nevoie de mobilitate şi  capacitate de a lua decizii într-un timp scurt.

Untitled

 

Jocurile sau orice alt tip de activitate desfăşurată în familie, adună în acelaşi loc persoane dragi ce au parte de clipe de armonie, ba chiar le oferă acestora posibilitatea de a se cunoaşte între ei şi în alte situaţii decât cele tradiţionle  , în sânul familiei. Orice activitate ce se petrece în afara rutinei de familie le poate oferi posibilitatea membrilor acesteia de a cunoaşte şi o altă faţă a acestora. De altfel, aceste activităţi pot crea şi legături emoţionale între membrii familiei.

bb

 

Jocurile în familie nu fac decât să ofere întregii mele familii clipe amuzante şi plăcute de care ducem lipsă în timpul săptămânii, clipe pe care de obicei le petrecem la ţară la bunici, unde aveam ocazia să ne mişcăm şi să jucăm badminton, jocul tradiţional al familiei Wolf-ilor. Dacă în timpul săptămânii fiecare dintre noi este prins cu fel de fel de activităţi, in weekend-uri reuşim să ne adunăm să jucăm badminton, un moment valoros în care reuşim să ne relaxăm şi distrăm în acelaşi timp, toate acestea fiind de fapt amintiri plăcute în familie.

b

Badmintonul este un joc ce crează avantaje tuturor membrilor familiei mele indiferent de vârsta acestora, datorită beneficiilor aduse de mişcare, dar şi datorită ocaziei de a petrece mai multe clipe alături de cei dragi, de acestă dată în mijlocul naturii.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns