Tradițiile încă se mai respectă

În  mintea  fiecăruia  dintre  noi  este  un  moment deosebit prin  intermediul  căruia două persoane  îşi  declară  iubire  veşnică , tocmai de aceea  trebuie  să  fie un  eveniment perfect realizat  pe  gustul  mirilor. În  urmă cu 2 ani  m-am ocupat de organizarea  nunţii de argint a părinţilor  mei, urmatoarea  provocare reprezentaând-o nunta  prietenilor  mei  Hakan şi Andreea, eveniment ce va  avea  loc vara viitoare  în cadrul complexului Golden Tulip Times.

hotel

Nunta acestora va  fi  una deosebită  faţă  de cea a părinţilor  mei  datorita faptului că mirele este de natţionalitate  turcă , ceea ce  înseamnă  că  tematica  nuntii  va fi una cu influenţe orientale ,dar şi  româneşti  în  ceea ce  priveste  ospăţul,  datorită  faptului că  invitaţii  au gusturi diferite datorită  religiilor şi culturilor ce diferă.

Tradiţiile  şi obiceiurile româneşti  vor  fi  respectate  în  totalitate, însă  în  ceea ce priveste meniul,  acesta se va împleti aronios cu cel turcesc, datorită  numărului  mare de invitaţi de nationalitate turcă. Cu alte cuvinte, am  să  încerc să combin  tradiţile culinare ale celor două culturi, acesta fiind de fapt deliciul evenimentului.Meniul de nuntă  va cuprinde 4 feluri de mâncare , o combinaţie  între  cele  două  culturi, iar  dulciurile vor fi majoritatea turceşti – baklava , pestil şi revani , dar asta nu înseamnă că va lipsi tradiţionalul cozonac cu nucă  şi cacao.  Pe masă, alături de  fructele traditionale se vor regăsi  şi fructe confiate precum  migdale, smochine şi curmale.

nunta 9

Aperitivul  va fi unul multicolor  datorită varietătii de produse ce se vor  regăsi  în farfurie: telemea, roşii  şi ciuperci  umplute cu icre sau  cremă de brânză,  piftele din carne de pui,  cârnăciori din carne de vită ,roşii, castraveţi şi  măsline. Imediat ce aperitivul va dispărea de pe  masă, peştele  prăjit  îşi  va face apariţia alături de o porție generoasă  de  mamaligă  și mujdei de usturoi.

nunta 8

Gustarea ce va alunga  gustul de pește și usturoi , va fi cataiful ce se va servi alături de înghețată  de vanilie  si de un ceai turcesc mai putin concentrat, pentru a putea fi servit de toți invitații.  De pe  masă  nu vor l ipsi fresh-ul de fructe proaspete , raki-ul, vinul și tuica tradițional romanescă. Sarmalele,  preparat  culinar regăsit  în ambele bucătării,  vor fi servite  în interioul unei pâini  din  care  va  fi  scos  miezul  , iar deasupra  va  avea  un  capac  ce  va  fi  taiat  anterior, iar  ultimul  fel  va fi compus din  gratar din carne de miel și  pui și o portie de cartofi  la cuptor cu verdețuri,  alături  de  mai  multe  tipuri de salate  răcoritoare turcești  ce  se  vor  regăsi  pe masă alături  de castraveți  și  pătlăgele murate .

hotel 6

Cafeaua turcească  și tortul  de ciocolată  albă  nu aveau  cum să  lipsească  în finalul nunții , astfel reușind să ducem la bun sfărșit planul nostrum  inițial , deși am crezut cu greu că cei de la  restaurant Good Old Times  și hotel Golden Tulip Times. Întreg evenimentul  presupune pregatirea unui meniu special pentru nuntă dar și  pentru invitații  turci, ce vor  rămâne cazați la hotel căteva zile, cu alte cuvinte o adevarată provocare pentru detinătorii hotelului și restaurantului , fiind singurii care au fost de accord să ne susțină în tot ceea ce facem.Cu toate acestea sper ca evenimentul să fie un succes și toată lumea să fie mulțumită .

nunta 7

 

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2015.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns