Trebuie să facem mișcare

În ciuda faptului că sunt o persoană  destul de activă, mare parte din zi mi-o petrec la servici unde stau mai mult în fata laptopului . Job-ul meu este unul destul de “stabil” și când spun asta mă refer la faptul ca mare parte din timp mi-l petrec pe scaun în fața laptopului și a mii de acte , fără a face prea multa miscare.În ceea  ce  privește  sporturile pe care dorim să le practicăm , cu toții avem posibilitatea de a ne alege ce tip de sport ne place …  în functie de personalitatea și temperamentul nostru . Majoritatea sporturilor nu fac decât să  aducă beneficii , însă trebuie să stim ce avantaje aduc  acestea organismului nostru.

sport 3

                În ultima perioadă auzim din ce în ce mai des expesia “mișcarea este sănătoasă “ , cele mai multe studii demonstrând faptul că activitatea fizica este vitală organismului nostru, mișcarea fiind considerată  o componentă a unui stil de viață sănătos. Indiferent că alegi să faci aerobic , biciclete stașionare sau fotbal , toate aceste activități nu fac decît să te mențină în formă .  Înca din perioada copilăriei am fost o persoană foarte activă în sensul că mereu  am fost adepta jocurilor ce implicau multă miscare , indiferent că erau jocuri de fete sau baieți.

Dacă la servici stau mai mult “nemișcată” mi-am propus  ca în ficare zi după  programul de lucru să  merg să alerg  sau să merg cu bicicleta sau chiar cu rolele încercând să  alternez  aceste activități pentru a nu devein  o rutină. Mereu m-am considerat o persoană  activa , tocmai de aceea încerc să îmi ocup tipul liber făcând ceva util.

sport 2

                De obicei în weekend prefer să merg să joc basket sau tenis alături de prietenii mei , jocuri ce implică atât activitate fizică, dar și mentală , mereu fiind concentrată  asupra lor – datorită  apariției diferitelor situații inedite. De obicei, am fost adepta sportului în echipă  datorită  faptului ca ai cu cine concura – fiind mereu într-o  continuă actiune . Astfel de jocuri în echipă mă ajută să  îmi dezvolt capacitatea de socializare.

sport 1

O adevarată provocare o constituie activitatea ce se desfășoară sîmbătă 1 august  –   Miscarea face bine Mamaia de sambata , eveniment ce face parte din cadrul activitatii Cea mai mare oră de sport. În cadrul evenimentului au  are loc în stațiunea Mamaia și care începe la începând cu ora  9 , vei  avea posbilitatea de a alege între mai multe jocuri  : Kangoo Jumps , Zumba , Steel Programs , Rebound AAS , Functional Training , Khai Bo , Aerobik , Fotbal , Biciclete stationare , Zona Boot Camp și multe altele.

Îmi pare foarte rău că nu sunt în această perioadă la mare , deoarece aș dori foarte mult să fac și eu  Kango Jumps,  însă în Iași nu sunt decât vreo două săli de sport  unde poți practica – și care sunt undeva în partea opusă a orașului , deci îmi este oarecum greu să ajung până acolo .

sport 4

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns