Trecul se răsfrânge asupra prezentului

Încă de când mă ştiu am fost genul de persoană căruia i-a plăcut enorm  să participe la nunţi. Locuind la tară până pe la 6 ani, am avut timp ca în această perioadă să particip la nenumărate nunţi, de fapt nu ştiu dacă a fost nuntă în sat la care eu să nu fi participat.În acea perioadă bunica mă îmbrăcă cu cele mai frumoase rochiţe, îmi prindea părul şi mă încălţa cu săndăluţe sau pantofiori, după care repejor fugeam la nuntă. Ei, mai fă şi acum aşa, să o chem  pe bunica să mă ajute să mă pregăteasc şi apoi să fug  la nuntă.

rochie-3

Un exemplu concret în constituie cele două evenimentele deja anunţate pentru vara viitoare. Neoficial mai ştiu trei, însă aştept o invitaţie şi apoi pot spune că trebuie să fiu prezentă şi la acestea. E clar, în principiu o să am ceva de treabă, trebuie să îmi caut câteva rochii, papuci, accesorii potrivite pentru fiecare în parte şi nu în ultimul rând coafura şi machiajul, de care de obicei se ocupă o bună prietenă. Între timp, întâmplător ce îmi căutam informaţii pentru un articol am descoperit un site care a reuşit să îmi distragă atenţia şi să mă provoce să identific două ţinute pe care în viitorul apropiat o să le şi comand. Rochiile „ţintite” sunt superbe şi se potrivesc de minune evenimentelor la care voi participa vara viitoare.

 

Prima rochie care mi-a atras atenţia este o rochia de seară ce poartă numele de Lovelz Peach şi face parte din categoria rochii de seară. Rochia va fi perfectă pentru nunta Corinei, care va avea loc într-un cort amenajat lângă o pădure în apropiere de periferia Iașului. Imediat ce am văzut rochia, prin minte mi-a şi străfurgerat o idee, imaginându-mă deja în timpul unei şedinţe foto. Pădurea din apropierea cortului este din punctul meu de vedere o imagine de vis. Rochia de culoarei piersicii se va afla în contrast cu verdele închis al copacilor din pădure, o imagine perfectă din punctul meu de vedere.

rochie-5

Un alt motiv pentru care am ales această rochie îl constituie rafinamentul redat de combinaţia dintre fusta cloş din tul şi bustul din dantelă, ce se încheie cu mâneci scurte şi un decolteu în formă de V. În principiu căutam o rochie care să se asemene cu rochia miresei şi tind să cred că aceasta se potriveşte de minune. Eu voi fi  una dintre  domnişoarele de onoare, deci trebuie să fiu un pic mai deosebită față de ceilalți invitați și sper ca rochia aleasă să mă diferențieze de aceștia. Dacă pentru nuntă am reuşit să îmi găsesc o rochie, deşi nu a fost nimic premeditat, am zis să îmi încerc nororcul şi să răsfoiesc şi celelalte categorii de rochii (rochii de nuntă, de ocazie,de zi), poate îmi găsesc şi pentru al doilea eveniment la care voi participa. Se pare că undeva spre primavară cea mai bună prietenă a mea va deveni mămică, ceea ce înseamnă că undeva la începutul verii voi fi năşică .

rochie

Perfect, de când îmi doresc acest lucru!!! De această dată, fie că vreau sau nu, o sa fiu în centrul atenţiei, deci trebuie să arăt superb. După câteva minute bune de uitat pe site, mi-am aţintit privirea asupra unei Rochii din dantelă albă White Deep, care din punctul meu de vedere e demenţial de fumoasă. Sincer vă spun, prima dată când am văzut-o gândul mi-a zburat la rochia pe care mama a purtat-o la cununia ei civilă. Dantela fină din care este alcătuită, alături de acel decolteu adânc în formă de V, în prelungirea căruia se află mânecile lungi crează o imagine greu de imaginat. Sincer vă spun, niciodată nu mi-aş fi putut închipui o astfel de combinaţie, care până la urmă pare mai mult decât reuşită.

În ciuda faptului că nu sunt genul de persoană care să adore decolteurile, de această dată am să fac o excepţie, pentru că merită. Fascinant ar fi să găsesc şi pentru viitoare finuţă o rochiţică din dantelă albă, pentru a o asorta cu mine, că până la urmă amândouă o să avem un rol important în acea zi.

rochie-2

Întotdeauna indentificarea unor ţinute pentru evenimentele la care urmează să particip era pentru mine mereu o adevărată aventură. Niciodată nu găseam o rochie pe placul meu, dar de această dată se pare că am avut noroc şi am găsit două  „dintr-o singură lovitură”.  Următorul pas pe care trebuie să îl fac este să îmi găsesc papuci şi acesorii potrivite fiecărei rochii în parte. Ei aşa o să o pot chema pe bunica să mă ajute ca în vremurile de demult să mă pregătesc pentru nuntă, asta numai după ce am trecut pe la coafor să îmi aranjeze părul şi să mă machieze.

Dacă rochii îmi voi lua, de o parte din griji voi scăpa şi pe bunica o voi chema pentru a mă ajuta la petrecere de a pleca!!!

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns