Alătură-te și tu campaniei

Imediat ce caldura și soarele și-au făcut simtită prezența ,cu toții încercăm să ne pretrecem cât mai mult timp pe afară, în mijocul naturii. Parcurile , strandurile și pădurile limitrofe orașelor sunt din ce în ce mai pline în această perioadă .

În ciuda faptului că nu sunt o profesionistă în ceea ce privește mersul pe bicicletă, îmi doresc foarte mult să îmi achiziționez una pentru simplu fapt că îmi doresc să îmi ocup timpul într-un mod  cât mai placut ,  dupa o zi de stat în fața calculatorului . O plimbare cu bicicleta este oricând binevenită deoarece îți oferă posibilitatea să ieși în natură, să te recreezi , dar în același timp să faci și miscare care este benefică organismului nostru.  Într-un cuvânt plimbările pe bicicleta nu îți pot aduce decât beneficii.

bicicleta

Intâmplător în timp ce îmi căutam o bicicletă pe internet, am ajuns pe pagina celor de la Bike2Work de unde am aflat de campania inițiată de aceștia prin care doresc să încerce să  convingă cât mai multi oameni să accepte ideea de a folosi bicicleta ca pe un mijloc de transport alternativ. Campania Bike2Work promovează și încurajează mersul angajatilor către și de la muncă pe bicicletă, proiect ce se desfașoară în prezent si în România.

bicicleta 1

Prin intermediul campaniei, se dorește reducerea emisiile de CO2 , dar și economia de carburant. Proiectul este co-finanțat de Uniunea Europeană sub “supravegherea” Federației Biciclistilor Europeni (ECF). Obiectivele proiectului Bike2Work sunt :

1.determinarea unui număr de 1.000 de angajați din țară să folosească bicicleta ca mijloc alternativ de transport de acasa la job și invers ;

  1. atragerea și determinarea unui numar de 20 de companii să adopte măsuri interne de sprijinire și încurajare a transportului pe bicicletă ;

bicicleta 4

Asociația Green Revoluțion este prima organizație nonguvernamentală de ecologie urbană din România ce a pus în pus în practică  o serie de măsuri  ce stau la baza construirii unui oraș verde , plecând de la ideea că oamenii trebuie să fie activi și sănătosi , toate acestea fiind  posiblile într-un oraș aserisit și nepoluat. Asociația s-a alaturat proiectului alături de alte 11 organizații  din 11 state membre ale Uniunii Europene (Olanda, Germania, Danemarca, Austria, Italia, Slovenia, Marea Britanie, Franța, Croația, Malta și Bulgaria).

bicicleta 2

La  finalul proiectului vor fi prezentate public rezultatele sondajelor și rutelor bicicliștilor vor fi prezentate public fiind prezentate companiilor participante și autoritatilor locale. În ceea ce privește campaniile la nivel European , acestea vot fi centralizate ( la nivelul lor 12 state membre)  după  care vor fi prezentate instituțiilor europene.

Dacă ai o bicicletă înscriete și tu în competiție – alături de compania la care lucrezi !!!

bicicleta 3

 

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns