A venit şi momentul despărţirii

Vara este probabil cel mai așteptat sezon din an datorită faptului că urmează o perioadă plină de concedii, distracție și relaxare de care încercăm cu toții să profităm. În ciuda faptului că unii se gandesc doar la distracție, sunt și persoane care se gândeasc la viitorul lor, cum ar fi absolvenții de facultate şi de liceu, ce își caută un loc de muncă, respectiv o facultate care să îi ajute să își decidă viitorul.

bucu

Anul acesta fratele meu a terminat liceul, ceea ce înseamnă că trebuie să se înscrie la facultate, iar dorința lui cea mai mare este să devină student a unei universităţi din București, ce are ca și specializare artele plastice, dorindu-și foarte mult să studieze fotografia și videoprocesarea computerizată a imaginii.

Ideea de a sta pe perioada cursurilor în camin sau în gazdă nu i-a încântat deloc pe ai  mei, ceea ce a făcut să îi caute lui Radu un apartament, așa că s-a dat startul la căutări. Întreaga operațiune de căutare s-a dovedit a fi o adevărată aventură, datorită faptului că în această perioadă sunt multe persoane care doresc să achiziţioneze un apartament indiferent că vorbim despre absolvenții de facultăți din provincie ce și-au găsit un job în București, fie despre noii studenți ce vor sta aici cațiva ani, fie tinerii căsătoriți în această perioadă sau pur și simplu familii ce își doresc altă locuiță.

bucurec

Vara este sezonul perfect pentru mutări, dar nu și cel de căutat și găsit o locuință care să te mulțumească datorită multitudii de persoane ce își doresc să achiziționeze una în această perioadă. Vă spun din proprie experiență că după trei zile de cercetări cu ziarul în mână, am renunțat la ideea de a mai cauta un apartament, revenind cu Radu la Iași.

Următoarea noastră variantă era să cautăm un apartament, însă de această dată de la distanța, ceea ce a făcut să ne mobilizăm şi să dăm un search pe google, folosind anumite cuvinte cheie din ceea ce ne doream noi să găsim. Sintagma folosită și care se pare că ne-a purtat noroc a fost apartamente noi Berceni, ce ne-a trimis direct la țintă, astfel că în numai câteva minute am  identificat o companie de imobiliare ce pune la dispoziția clienților săi case, apartamente și garsoniere amplasate în zone liniștite ale Bucureștiului. În mai puțin de o oră am identificat ceea ce căutam. Am apelat compania Aria Homes și în doar câteva minute am aflat că apartamentul pe care îl identificasem era încă disponibil şi avea un preţ rezonabil în comparaţie cu ceea ce găsisem până atunci.

bucur 3

 

Varianta ce mi-a trecut imediat prin minte a fost să contactez o prietenă foarte bună din București, Ioana, şi să o rog să mergă să vadă apartamentul, eventual să ne spună dacă corespunde descrierii făcute pe site. Feedback-ul acesteia a fost unul în favoarea noastră, astfel că următorul pas pe care l-am făcut a fost acela de a trimite un avans către agenţie cu rugămintea de a ne păstra apartamentul câteva zile până reuşim să ajungem noi în Bucureşti.Încă  o dată sa dovedit faptul că Radu este o persoană foarte norocoasă, Agenţia Aria Homes acceptând propunerea noastră de a păstra apartamentul şi de a semna contractul de vânzare-cumpărare săptămâna viitoare când ajungem în Bucureşti, toate acestea în schimbul unui mica avans înmânat de Ioana.

bucur e

Agenția imobiliară Aria Homes a reuşit să facă ceea ce nu am reuşit noi în 3 zile de umblat prin tot Bucureştiul, astfel că prin intermediul acesteia am reuşit să achiziţionăm un apartament ce se regăseşte într-o zonă apropiată de central Capitalei şi asta în numai câteva ore şi de la o distanţă de sute de km. Cu toate acestea, apartamentul este foarte bine amplasat, poate că nici nu visam la acest lucru, Berceniul fiind un cartier ce a apărut după anii ‘60,  accesibil la preţ şi care se află într-o continuă ascensiune de dezvoltare din punct de vedere al infrastructurii.

Acum, tot ce rămâne de făcut este să mergem săptămâna viitoare la Bucureşti, să îşi depună Radu dosarul la facultate, să vizităm Berceniul şi viitoarea locuinţă a fratelui meu, după care să dăm o fugă la notariat şi să semnăm contractul de vânzare-cumpărare pentru apartament.

harta-bucuresti_734

Şi aşa am reuşit să vă povestesc în numai câteva rânduri cum la un moment dat în viaţă puii îşi abandonează cuibul … construindu-şi propriul drum ….

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns