Ajută şi tu la promovarea lecturii

Între 23 aprilie şi 3 mai se desfăşoară turneul ciclist caritabil intitulat „ Cărţile Copilăriei pe bicicletă “ eveniment organizat de Asociația Curtea Veche sub coordonarea Alteței Sale Regale Principelui Nicolae al României.Evenimentul  „ Cărţile Copilăriei pe bicicletă “ este primul de acest gen la noi în ţară şi are ca scop principal o adevarată provocare  , aceea  de a demonstra  că şi românii citesc , deşi în prezent ne situam la coada clasamentului european privind numărul de cărți citite pe cap de locuitor.

Afis_tur_ciclist_Asociatia_Curtea_Veche

Acosiația dorește prin această activitate să promoveze lectura la nivel național ,toate fondurile strânse în cadrul evenimentului  vor fi direcționate pentru donații de carte în mediile defavorizate. Campania pe bicicletă urmărește nu colectarea de volume, ci strângerea de fonduri: “Cărțile pe care le donăm sunt cărți speciale, care fac parte dintr-un program național de lectură. Încercăm să aducem în fața copiilor cărți în care credem, programe care asigură mai apoi devenirea unui viitor cititor adult”, declară Iren Arsene, președintă a Asociației Curtea Veche. Volumele din seria “Cărțile copilăriei” sunt mari opere literare adaptate de specialiști pe înțelesul copiilor cu vârste cuprinse între 8 și 14 ani.

afis 2

Principalii susţinători ai campaniei iniţiate de  Asociația Curtea Veche sunt Principele Nicolae al României, campionul național la ciclism Alex Ciocan și  alţi importanți oameni de afaceri din țară care acceptat provocarea campaniei traversand 10 oraşe în 9 zile ,mai exact aproximativ 1000 de kilometri.

Dacă locuiești în unul dintre orașele în care are loc evenimentul (Sighetu Marmației  ,Dej ,Cluj Napoca , Alba Iulia ,Sibiu ,Brasov ,Sinaia ,București ,Călărași  Constanța ) , nu ezita să te alături echipei de bicicliști alcătuită din Principele Nicolae al României, campionul național la ciclism Alex Ciocan și alţi importanți oameni de afaceri din țară.

afis

Toți cei care doresc să susțină campania ce are drept scop  integrarea copiilor din mediul rural în programul național de lectură “Cărțile copilăriei”,prin creearea unor cluburi de lectură în comunitățile  din mediile  defavorizate ne pot ajuta  cu o  donaţie online ( mai multe detalii aici)

afis 3

Implică-te şi tu în promovarea unei vieţi sănătoase prin sport şi lectură !!!

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns