Aşa a fost să fie

Laptopul întotdeauna a fost pentru mine un obiect de refugiu din rutina de zi cu zi, astfel că de-a lungul timpului am reuşit să îl înzestrez cu fel de fel de documente, informaţii, fotografii, programe, etc pe care le-am tot considerat utile.Cu alte cuvinte, la mine în laptop  în urmă cu două luni găseai mai tot ce îţi doreai, poze de la diferite evenimente  sau locuri prin care am fost, documente şi proiecte colectate pe   perioada liceului şi facultăţii, dar şi fel de fel de documente de care am avut nevoie la un moment dat şi pe care am ales să le păstrez.

virus

În ultima perioadă laptopul nu îl foloseam decât pentru a  mă informa şi a scrie articole pentru blog, astfel că  ultima dată când mi-am reinstalat windosul am preferat un antivirus mai light, în ideea că laptopul meu nu va fi infectat cu viruşi. Recunosc că de această dată nu am fost inspirată, repercursiunea fiind pierderea tuturor documentelor agonisite ani de zile la rând.

Dacă ani de zile la rând am folosit un antivirus care a reuşit să mă ţină departe de pericole, ”Kaspersky antivirus”, nu ştiu de ce acum am îndraznit să îmi fac de cap şi să folosesc o altă variantă, care se pare că ma dejamăgit. Încă de când mi-au cumpărat calculator părinţii, acum mai bine de 10 ani, tot timpul am avut pe pc sau laptop instalat antivirusul Kaspersky, acesta fiind recomandat de mai toti prieteni mei. Categoria „Pentru casă” de pe pagina oficială a antivirusului Kaspersky este preferata familiei mele, deoarece atât laptopul părinţilor, cât şi a fratelui meu au instalate pe ele acest antivirus, eu fiind de această dată tradatoarea familiei.

virus-3

 

Partea care îmi plăcea cel mai mult la acest antivirul în constituia zgomotul pe care laptopul îl „făcea” în momentul în care simţea un pericol. De această dată, antivirul care era instalat în momentul invadării laptopului nu a reacţionat în nici un fel, că poate aş mai fi putut salva măcar o parte din documentele deţinute în el. Acum că stau şi analizez situaţia, cine ştie de cât timp era infectat laptopul meu şi eu nu aveam nici cea mai mică idee. Dar na, asta e .. ce faci cu mâna ta se numeşte lucru manual. Acum că am primit şi răsplata cuvenită, ar fi cazul să numai încerc să fac shimbări drastice, mai ales atunci când sunt mulţumită de ceea ce am deja.

virus-5

Dovada calităţii antivirusului Kaspersky, la care nu ar fi trebuie să renunţ niciodată  îl constituie depozitul de informaţii pe care îl deţineam în laptop, când năstruşnicul virus şi-a făcut prezenţa şi mi-a codat toate documentele de pe hard. Regretul meu cel mai mare în constituie pierderea pozelor, că documentele le mai pot recupera parţial de pe ici pe colo. Am încercat n variante de a recupera datele, dar se pare că a fost în zadar, virusul „căpătat” fiind foarte puternic.

virus-4

Dacă de această dată am riscat şi am pierdut, cu siguranţă nu am să mai fac asta niciodată. Sunt fel convinsă că dacă în momentul în care virusul a invadat laptopul foloseam antivirusului Kaspersky, cum am făcut atâţia ani la rând, acum nu mă mai plângeam de pierderea suferită. Tot ce ştiu în acest moment este faptul că pe lângă faptul că niciodată nu am să mai renunţ la antivirusul  Kaspersky, am să îl recomand tuturor, susţinându-mi ideea cu păţania mea, cu final trist.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns