Câinele – prietenul meu cel credincios

              Încă din cele mai vechi timpuri, câinele  a fost considerat cel mai bun prieten al omului, acesta conveţuind alături de acesta şi luând parte la cle mai importante evenimente din viata lui. Se pare că această  afirmaţie are la bază ideea aceia că patrupedele niciodată nu şi-au  trădat stapanii, rămânând alături de ei indiferent de situaţia în care se află.

Fotografie0155

             Câinele este cel mai bun confident al omului, un bun ascultator , cu alte cuvinte un colaborator ce nu cere niciodată explicaţii.  Capacitatea acestuia de a simţi caracterul omului îl face diferit  faţă de celelalte animale ce traiesc pe lângă casa omului. Receptivitatea  şi nivelul de percepţie ridicat al câinilor , îi face  să  simtă atunci când omul este trist/suparat. Capacitatea câinelui de a constientiza când  ne este frică , suntem supăraţi sau bolnavi îl face să devină un prieten special al omului şi de mare nădejde.

                                     caine 5                 sprijin_moral

           Capacitatea câinelui de a simţi caracterului omului, dar şi inteligenţa acestuia îl face să  fie diferit de celelalte  animale.De asemenea, câinele  poate fi considerat un “medicament” ce vine mereu în ajutorul omului, cercetătorii demonstrând că persoanele ce stau în preajma câinillor au o circulaţie mai bună a sângelui, iar glicemia şi colesterolul au un nivel mai apropiat de cel normal.

caine-de-familie-300x212

            Cainele este considerat un bun prieten al copiilor, având o infuenţă  pozitivă asupra sănătăţii şi educaţiei acestuia . Cainele  poate veni în ajutorul copiilor , făcându-I mai responsabili, sociabil, avand efecte benefice şi asupra sănătăţii acestuia. De astfel, câinele poate fi o companie foarte plăcuta şi chiar un bun coechipier de joacă  pentru copii, dar şi bebelusi

            caine     caine 4

         Un căţel înseamană responsabilitate, în sensul că pe lângă un adapost, acesta necesită  a fi hrănit, spalat, plimbat alăturitoate acestea facute cu multă dragoste. Un atuu în relaţia om – câine o constituie devotamentul , prietenia  şi fidelitatea acestuia din urmă ,iar atenţia, grija şi afecţiunea oferită de om vine ca şi răsplată a comportamentului său, conform zicalei  “ După plată şi răsplată”.

                    caine-orez      caine 7

          De mic copil am îndrăgit  animalele, poate pentru că toată copilaria am fost înconjurată de acestea, în casa bunicilor mei. Privilegiul acesta l-am avut doat până când m-am mutat în oras,unde îmi era imposibil să am un asemenea prieten prin preajmă. Tocmai de accea, una dintre dorinţele mele cele mai mari este accea de a mă muta la curte, unde aş avea posibilitatea să cresc un căţelus (un prieten) cu care să îmi ocup o parte din timpul liber.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns