Tehnologia face minuni

Povestea mea a început în vara lui `89 , mai exact acum aproximativ 26 de ani. Prima parte a copilăriei mele mi-am petrecut-o într-un mic sătuc de lângă Iași, o perioadă plină de amintiri frumoase și pline de amuzament. Dacă primii ani din viață mi i-am petrecut în mijlocul naturii, dacă aș putea spune și  așa, înconjurată de vietățile din curtea bunicilor mei, iar când m-am mutat în oraș această lume minunată a rămas undeva în trecutul meu .

De mic copil am îndrăgit animalele și mereu mi-am dorit să am un cățeluș care să fie numai al meu , însă acest lucru nu a putut fi posibil. Viața de la oraș e cu totul diferită de cea de la țară și pentru a avea un animăluț în casă trebuie să ai în vedere mai multe aspecte, dar cel mai important din punctul meu de vedere este faptul că un apartament nu este mediul prielnic pentru orice fel de animal.

                   adelaparvu.com-despre-casa-la-tara-transformata-in-pensiune-casa-rustica-Polonia-Foto-Rafal-Lipski-Weranda-Country-4 tapet-viata-la-ferma-201878_normal

În urmă cu câteva luni am găsit pe internet un anunţ despre un „Curs de robotică “ la care m-am şi înscris. Cursul îmbina cele 3 domenii de robotică : programare, electronic şi mecanică. Dacă la început mi s-a părut doar o simplă provocare , la final am  realizat că am reuşit să învăţ o muţime de chestiuni la care nu m-aş fi gândit niciodată. Acesta a fost momentul în care mi-a apărut în minte o super ideea , aceea de a-mi face propriul animal de companie .Tot timpul m-am dorit să am posibilitatea să îmi “confecționez” propriul roboțel care să arate asemenea unui cățel.

Dar de ce tocmai un cățel?

Răspunsul este foarte simplu , mereu mi-am dorit să am un animal de companie și acum că am oportunitatea să îmi fac unul după placul meu de ce nu aș profita de acest lucru. Ceea ce ma reținut până acuma să îmi cumpăr un animal a fost simplu fapt că nu aș avea posibilitatea să îl îngrijesc asa cum merită .Spun acest lucru pentru că în primul rând locuiesc într-un apartament, și nu cred că acesta este locul perfect pentru a ține un animăluț , având în vedere faptul că acesta are  nevoie de libertate. Un alt motiv ar fi acela că mai toata ziua sunt plecată de acasă, mai exact până seara la ora 5 , iar acesta ar fi nevoit să stea singur mai toată ziua. Dacă aș fi stat la casă situația ar fi fost cu totul alta, cățelul ar fi putut rămane în curte alături de celalalte animale, dar să îl oblig să rămănă în casa atâtea ore nu ar fi corect. De altfel, orice animal de companie are nevoie să fie îngrijit, alintat, spălat, mângâiat, răsfățat, iar eu cum sunt mai tot timpul plecată cățelul meu ar fi oarecum neglijat.

Dar să revenim …cum spuneam și mai devreme mi-am propus să îmi fac un roboțel – mai exact un cățeluș. Zis și făcut … am sunat la central unde am făcut cursurile …. am întrebat dacă este posibil acest lucru, și ce credeți, imediat am primit o lista cu tot felul de componente necesare pentru confecționarea roboțelului pe care trebuia să cumpăr. A doua zi am fost nevoită să „umblu prin târg“ și să caut tot ce îmi era necesar pentru îi reda viață micului meu animăluț de companie, ceea ce am și făcut.

images

În primă fază recunosc că după ce am umblat o zi întreagă și nu am găsit nimic din ceea ce căutam,seara la îndrumarea unui bun prieten, am apelat la google să vad dacă îmi poate fi de ajutor. A fost necesar un singur serch și am identiicat un magazin online de electronice, jocuri PC și component calculatoare  și anume magazinul MediaDOT.ro .

logo_mediadot

După o scută analiză a site-ului am fost atât de încantată datorită faptului că aici am putut identifica o imensă listă de produce ce se pot comanda direct de pe site. După ce am analizat cu ateție toate produsele ce le aveau pe stop am început să fac comandă de ceea ce aveam nevoie . Dacă o să intrați pe site , o să vedeți aici sute de mii de oferte la toate categoriile de produse, dar ce ma interest pe mine cel mai mult au fost acele oferte HDD pentru că eram și eu interesată să achiziționez un hard – disk pentru roboțel. Imdiat ce am reușit să identific componentele necesare „ confecționării“ robotului , le am comandat online de pe site și în două zile au ajuns la destinație – la centru de robotică . Partea cea mai grea în realizarea cățelului a fost făcută și se pare că în maxim 1 luni voi întra în posesia mult visatului roboțel.

Cățelul meu robot ar fi plin de calități, în sensul că aș încerca să profit de această oportunitate. În primul rând aș încerca ca roboțelul meu să fie cât mai mic, asemenea unui pui de bichon. Pe lângă faptul că îmi doresc să arate exact ca un cățel adevărat ,îmi doresc să aibă și calitățile acestuia, mai exact un cățel care știe  să latre, să se gudure , să se scuture ,etc.Știu că poate sună trăsnit și nebunesc ceea ce o să spun în continuare , însă căţelul meu va fi unul super dotat. Prima calitatea a acestuia va fi aceea de „ bodyguard “ al casei, acesta având capacitatea de a înregistra tot ce se întâmplă în jurul său în momentul în care nimeni nu este acasă, acest lucru va fi posibil cu ajutorul unor senzori de prezenţă.

images (1)

Deși pare greu de concretizat, as vrea să realizez o conexiune între cățel și ceasul meu , pentru a fi mereu informată cu privire la ce se întâmplă acasă. Legătura dintre ceasul meu şi căţel se va realiza prin Bluetooth, de asemenea, eu având mereu posibilitatea să îl controlez, oriunde aş fi. Am ales ceasul ca obiect de legătură pentru că este un accesoriu care nu îmi lipsește niciodată de la mână.Mark ,căţeluşul meu roboţel va funcționa pe bază de baterii , care vor putea fi încarcate la o sursă de curent electric. O altă calitatea cu care aş vrea să fie înzestrat căţeluşul meu ar fi aceea de radio sau mp3 player, deoarece mereu mi-a plăcut să ascult muzică şi avându-l mereu pe lângă mine când sunt acasă o să profit și de acest lucru.

Știu că sună transit însă dacă acest proiect are success în viitorul apropriat mi-aș dori un roboțel carte de bucate , care să stea mereu cu mine în bucătărie si să își facă zilnic update-ul cu noile rețete apărute pe internet. Îmi doresc să îmi fac un astfel de roboțel – carte de bucate pentru că acum mai nou, gătitul se regăsește printre pasiunile mele și îmi face plăcere să încerc cele mai noi și trăsnite rețete pe care le găsesc pe internet.Acest roboțel – carte de bucate îmi va fi de mare ajutor deoarece nu o să mai fiu nevoită să țin tableta lângă mine atunci când vreau să pregătesc o nouă rețetă găsită pe internet. De asemnea, aș dori ca roboțelul să fie  programat să se updateze zilnic cu noutățile în materie de rețete , astfel voi fi mereu informată și mereu la cu curent cu noutățile în acest domeniu.

                       ipad-bucatarie1 ipad-bucatarie3

După cum se poate vedea tehnologia evoluiază o dată cu noi , sau mai coretc spus noi evoluăm o dată cu ea. Astazi , am ajuns să fim dependenți de tehnologie datorită , în mare parte tuturor invențiilor apărute peste noapte și care reușesc într-o oarecare măsură să ne ușureze munca noastră .

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns