Cirque du Soleil ne vizitează din nou

Cuvântul “circ” mă trimite cu gândul  la acrobaţi,clovni, animale, muzicieni, cascadori cu ajutorul cărora i-au naştere diverse momente comice/artistice ce ne încântă . Circul pentru mine a reprezentat mereu o reuniune de omente comice dar şi de maximă intensitate realizate  de acrobatii , dresori ,iluzionişti, echilibrişti, animale , toate acestea acompaniate de muzică .

images (3)

De ce aş vrea să merg la Cirque de Soleil ? 

Primul lucru ce mi-a atras atenţia la  Cirque de Soleil îl reprezintă renumele trupei ,modul şi locul în care a luat naştere , dar nu în ultimul rând vechimea aceasteia . Cirque de Soleil sa făcut  cunoscut de-a lungul timpului datorită reprezentaţiilor din mai toate ţările lumii , dar şi datorită ineditelor spectacole , mai exact datorită poveştilor ce stau la baza  fiecărei reprezentaţii în parte.

terre-des-enfants cir

Uimitoare este de asemenea, si strânsa colaborarea membrilor echipei din cele aproximativ 50 de tări , ceea ce înseamnă limbi şi culturi diferite ce reuşesc să formeze un tot unitar. Diversitatea echipei Cirque-ul de Soleil promovează diversitatea culturală şi dialogul intercultural, fiecare dintre aceştia având posibilitatea împărtăşirii cunosştinţelor de aparţin de cultura fiecăruia ân parte.  Pe de altă parte Cirque de Soleil se diferenţiază de celelalte trupe de circ prin simplu fapt că nu folosesc animale în reprezentaţiile lor.

Echipa Cirque-ul de Soleil este una amplă şi singura care reuşeste în prezent să detină o echipă de lucru atăt de mare care să satisacă toate cerinţele publicului. Cirque-ul de Soleil găzduieşte o combinaţie de acrobaţi, clovni,muzicieni, cascadori,hongleri –creând un spaţiu magnific ,unde toate acestea conlucrând împreună şi adresându-se publicului de toate vărstele.

cirque cirque f

Deşi când eram copil nu mă gândeam niciodată ce este în spatele scenei , acum realizez că pentru două ore de spectacol sunt necesare nenumărate ore de lucru,studiu, exerciţii şi pregătire. Impresionant este faptul că toate acestea se realizează cu ajutorul unor oameni care aparţin unor culturi şi medii diferite care reuşesc să menţină o strânsă colaborare. Aplauzele de la finalul fiecarei reprezentaţii se datorează mereu unei bune colaborari a întregii echipe de lucru.

In altă ordine de idei mereu am fost fascinantă de această lume a circului ce reprezintă de fapt un colectiv alcătuit din oameni ce colaborează împreună pentru a ne distra, Cirque de Soleil fiind cu totul diferit de circul clasic prin simplu fapt că nu foloseste în reprezentaţii animale.Impresionant este faptul că cei de la circ reuşesc să unească lumea dansului şi a muzicii cu cea a oamenilor- circul reprezentănd de fapt o combinaţie de activităţi ce reuşeşte să ne ţină în suspas pe parcursul întregii reprezentaţii.

colaj 5

Cirque-ul de Soleil este  renumit datorită acrobaţilor şi cascadoriilor dintre cele mai spectaculoase. Numerele acrobatice, vata de zahăr, popcornul, ciocolata de casa, îngheţata şi sucul  sunt mereu pe placul tuturor –copii, părinţi sau bunici , Cirque-ul de Soleil  adresându-se tuturor categoriilor de vârstă din diversitatea programelor pe care le prezintă.

Lumea circului este una plină de suspans , fascinantă , comică , tocmai de accea prefer şi aleg ca să imi petrec timpul liber într-un astfel de loc ce cu siguranţă îmi descreţeste fruntea şi mă bine dispune , dacât să merg la o cafenea, terasă sau unde merg toţi adolescenţii astăzi.Lumea circului este una fascinantă datorită momentelor de amuzament , mister şi amuzament.

Cirque du Soleil Kooza dress rehearsal at Royal Albert Hall, London, Britain - 04 Jan 2013 images (2)

Îmi doresc să ajung la un spectacol a celor de la Cirque de Soleil pentru că reuşesc să îndeplinescă toate aceste condiţii , dar şi pentru renumele acestei trupe. Poveştile din timpul tuturor reprezentaţiilor, istoria trupei , cât si diversitatea acestea consider că este o provocare atât pentru noi ca public, dar şi pentru ei ca şi echipă.

download (1) Cirque_du_soleil_totem_promo_poster images (1)

Cirque de Soleil  din punctul meu de vedere este şi va fi mereu o lumea extraordinară , parcă desprinsă din poveşti ce se adresează tuturor categoriilor de vârstă indiferent din ce colţ al globlului te afli. Asemena celorlalte reprezentaţii oferite de Cirque de Soleil precum Alegria,Saltimbanco,Totem,Zeronia, Quidam va fi o poveste de succes interpretată de cei de la Cirque de Soleil şi merită văzută.

cirque-du-soleil

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns