Cu ce mă îmbrac astăzi ??

În fiecare dimineaţă am o mică problemă ,care de acum se pare că s-a transformat în rutină : Cu ce mă îmbrac astăzi ?? Această dilemă apare datorită faptului că hainele cu care ne îmbrăcăm exprimă felul nostru de a fi şi mai mult de atât ,se pare că de cele mai multe ori suntem caracteriza şi în după felul în care arătăm.

haine r
În primă fază, încă din cele mai vechi timpuri hainele au fost confecţionate pentru a ne proteja împotriva frigului ,cu timpul acestea devenind mijloace de afirmare a statutului social. Indiferent dacă vrem sau nu , hainele au devenit parte integrată a vieţii noastre. În prezent, felul în care ne îmbrăcăm , coafura pe care o avem şi încălţămintea nu fac decât să ne ofere o identitate , fiind mereu judecaţi după modul în care arătăm.

haine
De cele mai multe ori suntem nevoiţi să purtăm o anumită ţinută care nu ne reprezintă 100 % şi pentru ca îmi susţin punctul de vedere am să aduc şi un foarte bun argument , acela că dacă lucrezi într-o banca sau o instituţie publică ai mereu obligaţia de a purta o tinuta office. În această situaţie îmbrăcămintea îţi este impusă, acest lucru confirmând ideea că sunt situaţii în care ţinuta pe care o purtăm nu are nici o legătură cu felul nostru de a fi sau a gândi, ci doar cu mediul în care activăm/ lucrăm.
Un exemplu foarte bun îl constituie uniformele purtate de către persoanele angajate în armată , poliţie,dar să nu uităm de medici şi preoţii care , la fel , sunt obligaţi să poarte o anumit tip de îmbrăcăminte pentru că aşa le cere job-ul , nu că neapărat le face plăcere.

haine 3
În prezent, toată lumea are tendinţa de a se îmbraca după „ modă “ fără să ţină cont de mici amănunte cum ar fi acela că cei din jur îşi crează o părere despre noi după felul în care arătăm. De cele mai multe ori , multe persoane ţin cont doar de idea că trebuie să „ fie în pas cu moda“ fără să de-a importanţă la felul în care arată . Din punctul meu de vedere acest lucru este greşit şi spun asta pentru că trebuie să ne îmbrăcăm cum ne stă bine , nu conform „ noilor tendinţe“, care în multe dintre cazuri nu se pliază după stilul nostru.

haine 2
De cele mai multe ori cei mai mulţi dintre noi se lasă conduşi de aceste noi tendinţe pentru a nu “ fi judecaţi “ de cei din jur că nu ţin ritmul cu moda , însă fără să ţină cont de felul în care arată. Din punctul meu de vedere fiecare are libertatea de a se îmbrăca aşa cum îi place , fără să îi pese de ceea ce cred persoanele din jurul său. De asemenea, nu trebuie să caracterizăm sau să judecăm pe nimeni după fel de a se îmbrăcă sau arată pentru că de cele mai multe ori caracterul nu coincide cu aspectul, tiând cont de faptul că nu ştim adevăratul motiv pentru care se îmbracă sau arată aşa.

haine 1
Se pare că hainele nu fac decât să transmită persoanelor din jurul nostru informaţii cu privire la caracterul şi personalitatea fiecărei persoane în parte, tocmai de aceea trebuie să avem mereu grija cum aratăm pentru a nu crea false ipoteze cu privire la caracterul nostru.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns