Cu ce mă îmbrac ???

În  fiecare dimineață  am o mică problemă ,care de acum  se pare că s-a transformat în rutină : Cu ce mă îmbrac astăzi ?? Această dilemă apare datorită faptului că hainele cu care ne îmbrăcăm exprimă felul nostru de a fi și mai mult de atât ,se pare că de cele mai multe ori suntem caracterizați în după felul în care arătăm.

haine r

În primă fază, încă din cele mai vechi timpuri  hainele au fost confecționate pentru a ne proteja împotriva frigului , cu timpul acestea devenind  mijloace de afirmare a statutului social. Indiferent dacă vrem  sau  nu , hainele au devenit parte integrată a vieții noastre. În prezent, felul în care ne îmbrăcăm , coafura pe care  o avem  și încălțămintea  nu fac decât să ne ofere o identitate , fiind mereu judecați după modul în care arătăm.

De cele mai multe ori suntem nevoiți să purtăm o anumită ținută care nu ne reprezintă 100 % și pentru  ca  îmi susțin punctul de vedere am să aduc și un foarte bun argument , acela că dacă lucrezi într-o banca sau o instituție publică ai mereu obligația de a purta o tinuta office. În această situație îmbrăcămintea îți este impusă , acest lucru confirmând ideea că sunt situații în care ținuta pe care o purtăm nu are nici o legătură cu felul nostru de a fi sau a gândi, ci doar cu mediul în care activăm/ lucrăm.

hainr k         haine p

Un exemplu foarte bun îl constituie uniformele purtate de către persoanele angajate în armată , polițiști, medici dar și  preoții care sunt obligați să poarte o anumit tip de îmbrăcăminte pentru că așa le cere job-ul , nu că neapărat le face plăcere.

În prezent, toată lumea are tendința de a se îmbraca după „ modă “  fără să țină cont de mici amănunte cum ar fi acela că cei  din  jur își crează o părere despre noi  după  felul în care arătăm. De cele mai multe ori , multe persoane țin cont doar de idea că trebuie să „ fie în pas cu moda“ fără să de-a importanță la felul în care arată . Din punctul meu de vedere acest lucru este greșit , și spun asta pentru că trebuie să ne îmbrăcăm cum ne stă bine , nu conform „ noilor  tendințe“, care în multe dintre cazuri nu se pliază după sitlul nostru.

haine g

De cele mai multe ori cei mai mulți dintre noi se lasă conduși de aceste noi tendințe pentru a nu “ fi judecați “ de cei din jur că nu țin ritmul cu moda , însă fără să țina cont de felul în care arată dacă  se îmbracă  așa .Din punctul meu de vedere fiecare are libertatea de a se îmbrăca așa cum îi place , fără să îi pese de ceea ce cred persoanele din jurul său.  De asemenea, nu trebuie să caracterizăm  sau să judecăm pe nimeni după fel de a se îmbrăcă sau arată pentru că de cele mai multe ori caracterul nu coincide cu aspectul, tiând cont de faptul că nu știm adevăratul motiv pentru care se îmbracă sau arată așa.

haine h

Se pare că hainele nu fac decât să transmită persoanelor din jurul nostru informații cu privire la caracterul și personalitatea fiecărei persoane în parte, tocmai de aceea trebuie să avem mereu grija cum aratăm pentru a nu crea false ipoteze cu privire la caracterul nostru.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns