Cum ne petrecem timpul în mediul online?

Internetul a devenit o necesitatea în zilele noastre, iar dacă nu ai o adresă de e-mail, cont de facebook  sau pe o altă reţea de socializare, etc. nu aparţii acestei „lumi” . Interesant este faptul că şi la interviuri suntem întrebaţi dacă avem cont de facebook, angajatorul fiind interesat să vadă postăm, aceste informaţii oferindu-i posibilitatea de a ne face o caracterizare.

Acuma mă întreb, este corect oare?

Dacă ai facebook exişti , dacă nu …….mai ai timp să îţi faci cont !!

În Romania ,numărul utilizatorilor de internet a crescut semnificativ în ultima perioadă , în 2014 numărul gospodăriilor ce aveau acces la internet fiind de 61 %, în comparaţie cu 42% în 2010 . Cu toate acestea , statisticile arată că ne aflăm pe ultimul loc în UE în ceea ce priveşte conexiunea la internet.

Statistici-Internet-Romania-469x250

Dar totişi, ce fac românii în mediul online ???

Majoritatea românilor îşi petrec între 5 si 8 ore navigând pe internet , principalele activitati ale acestora fiind diferite ,în funcţie de vârsta şi activitatea fiecăruia în parte:verificarea e-mailului , informare (presa online, carti ),navigarea pe retelele de socializare ,urmarirea de programe TV online,cumparaturi si plati online,muzica , etc.

colaj faceboo

Deşi românii se par a avea diverse activităţi pe internet ,mai mult de jumatete din numărul acestora au un cont creat pe retele de socializare ( pe Facebook în special) , principalul scop fiind acela de socializare. Numărul de conturilor de Facebook ale romanilor este semnificativ , în 2014 fiind vorba de aproximativ 7.600.000, în timp ce în 2011 erau doar 2.405.920 membri. Utilizatorii români ce accesează Facebook –ul variază  în funcţie de vârstă, pe primul loc situându-se tineri până în 35 de ani, urmaţi de categoria celor de 35-44 ani.

facebook stat.nn facebook stat

Majoritatea românilor folosesc internetul şi în alte scopuri , peste 80% dintre aceştia utilizează corespondenţa prin e-mail, semn ca tehnologia  îşi face simtită prezenţa  într-un mod util. Internetul  oferă posibilitatea sa îl folosesti şi în alte scopuri precum descarcarea de filme/ muzica/jocuri, dar şi urmarirea acestora online.Pe lânga informare şi documentare online , e-mail şi socializare ,mulţi romani apelează la internet pentru a-şi face plaţi şi cumparaturi online, să îşi achite taxele şi impozitele, să îşi verifice conturile sau chiar să îşi facă diverse programari online.

Tind să cred ca omanii sunt din ce în ce mai atraşi de mediul online, datorită numărului mare de smartphon-uri şi tablete ce sunt folosite pentru accesarea internetului. Deşi majoritatea romanilor sunt conectati la diverse retele de socializare, trebuie evidenţiat faptul că nu acesta este principalul motiv pentru care utilizează internetul.

fbb fbbb

Având în vedere ca exista atâtea variante de a utiliza internetul , nu văd de ce nu am fi tentaţi să profitam de fiecare în parte,bine când totul se face cu o limită.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns