De ce tocmai eu?

 

Prin intermediul acestui articol o să încerc să analizez de ce în clipele cele mai triste şi neplacute din viaţa nostră îşi face apariţia în mintea noastră întrebarea “de ce tocmai eu?” . Nu cred că sunt persoane care nu au folosit aceasta sintagmă niciodata sau nu s-au gandit la ea în anumite momente ale vietii.

Drumul vieții este presărat de trăiri și evenimente ce își fac apariția în viața noastră , provocând anumite schimbări care ne pot influența. Întrebarea “De ce tocmai eu “își face apariția în mintea noastră în momentele mai triste și în care nu reușim un răspuns , de ce acele lucruri ni se întâmmplă tocmai nouă. Suntem oameni şi greşim , fiecare persoană având tendinţa de a cauta explicaţii pentru ceea ce I se întâmplă lui şi nu persoanelor ce îl înconjoară. În acele momente apare în mintea nostră întrebarea “De ce tocmai eu” , fară să încercăm sa găsim şi un răspuns la întrebarea “De ce el “.În cele mai triste clipe mereu căutăm să găsim un vinovat cu privire la ceea ce ni se întâmplă, moment în care în mintea noastră apar o mie de ganduri /întrebari ce încep toate cu” de ce „?

De ce eu

Mereu în mintea noastră apare nelămurirea de ce ni se întâmplă acel lucru tocmai nouă și nu altor persoane din jurul nostru. Ca toți oamenii suntem tentați să ne situăm pe primul loc , ca mai apoi să ne gandim și la persoanele ce ne înconjoară. De cele mai multe ori reacţiile, atitudinile, gândurile persoanelelor din jurul nostru reuşesc să ne afecteze într-o oarecare măsură , dar fără să existe posibilitatea ne a ne împotrivi acestor fenomene.

Afirmații precum norocul, destinul și soarta sunt sunt oferite ca și răspuns la această întrebare, pentru că de cele mai multe ori nu reușim să conștietizăm cine este vinovat de ceea ce ni se întâmplă. Sunt momente în care toate lucrurile se leaga între ele şi chiar se intampla asa cum ne dorim noi, moment in care tindem sa credem ca destinul si-l face fiecare om în parte , fără nici o influenţă din altă parte .

În acele momente foarte multe persoane se raportează la destin afirmând că de cele mai multe ori evenimentele din viața lor sunt într-o strânsă legatură unele cu altele. Desi nu sunt o persoana care crede neaparat in destin , ce cele mai multe ori sunt tentata sa sustin aceata afirmatie. In viata fiecarei persoane exista si evenimente placute dar si mai putin placute. Toate acestea mă fac să cred că mă situez undeva la graniță în ceea ce privește lucrurile care ni se întâmplă . Consider că dacă îți dorești ceva cu adevarat la un moment dat în viață se poate îndeplini. Pe de altă parte consider că nimic nu este întâmplator și sunt chestiuni pe care desi ni le dorim foarte tare nu reusim niciodata sa le realizam .

Pe tot parcursul acestui articol am tot încercat să gasesc o explicaţie de ce mereu ajungem să folosim mereu sintagma “de ce noi” , însă sunt convinsă că un răspuns nu există, ci fiecare persoană are posibilitatea să găsească explicaţii referitor la problemele pe care le întămpină pe parcursul vieţii. Important este să fim conştienţi de ceea ce se întămplă în viaţa nostra şi să nu repetăm anumite greşeli la nesfărşit sau să aştemtăm să răspundă altcineva pentru faptele noastre.

 

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns