Evadez în Oltenia

Anul acesta întâmplarea a făcut ca în această vară să nu reuşesc să evadez deloc din rutina de zi cu zi și să părăsesc Iașul măcar pentru câteva zile.  Toamna a venit cu paşi repezi, sezonul de mers la mare s-a încheiat de mult, aşa că dacă în viitorul apropiat o sa vreau să evadez cu siguranţă mă voi orienta către o zonă montană.

vila-3

În timp ce am dat un serch în memoria mea plină de idei năstruşnice, mi-am amintit de o zonă a ţării despre care am scris de curând un articol, dar pe care nu am apucat încă să o vizitez. Oltenia este o regiune răsfăţată din punct de vedere geografic datorită Râul Jiu ce o străbăbate de la nord la sud şi o împarte în două părţi aproape egale, dar şi împremuiriile de jur împrejur de râul Olt, de Dunăre şi de Carpaţii Meridionali.

În timp ce căutam pe internet informații despre această regiune a României am identificat un site DescoperimRomânia.ro – Idei de călătorie și oferte de cazare în România , o platformă ce a reușit să mă uimească prin multitudinea de oferte de vacanțe pe care le oferă. Indiferent că vrei să își alegi o destinație în funcție de zonă sau în funcție de cazare, DescoperimRomânia.ro te îndrumă și găsește alături de tine soluția perfectă.

vila-2

Multitudinea criteriilor de selecție puse la dispoziție de platformă în alegerea unei destinații perfecte ma ajutat enorm în identificarea unuei locații din Oltenia în care să reușesc să petrec câteva zile de relaxare. Dintre toate destinațiile atenția mi-a atras-o Stațiunea Băile Olănești, o localitate în care una dintre colegile de la serviciu a fost vara trecuta și de care a fost foarte încantată.

Destinația am identificat-o foarte repede, următorii pași fiind  găsirea cazări, hotărârea unei perioade în care să plec și partea cea mai dificila identificarea unor persoane care să mă însoțească în această scurtă vacanță. Oferte de Cazare Oltenia dacă mă gândesc să vizitez mai multe zone din regiune și  Cazare Băile Olănești, o zonă pe care cu siguranță o să o invadez câteva zile am găsit foarte repede pe DescoperimRomânia.ro.

vila-1

Stațiunea Băile Olănești am ales-o pentru a merge în vacanșă în această toamnă datorită faptul că este un loc în care îmi pot găsi echilibrul interior și care mă va ajută în același timp să îmi pot trata și anumite afecțiuni de sănătate cu ajutorul apelor cu efect terapeutic. Băile Olănești pe lângă faptul că ocupă primul loc printre stațiunile balneoclimaterice din România, este o combinație între doi factori naturali de cură : apele minarale ce constituie factorul hidromineral și factorul climatic și topoclimatic local.

vila

Îndată ce am reușit să mă decid asupra destinației și a unui grup cu care să plec în vacanță, am identificat și un loc de cazare pe acele câteva zile pe care le voi petrece în stațiune, și anume la Vila Nicoleta din Băile Olănești. Imediat ce toate detalii vacanței au puse la punct, cazarea, mijlocul de transport cu care ajungem la destinație, grupul cu care voi merge au început să apară alte lucuri de care să mă ocup … liste de cumpărături și bagaje, dar sincer le voi lasa pe ultima sută de metri.

Acum aștept cu nerăbdare sosirea lunii octombrie pentru a evada câteva zile de pe meleagurile „moldovinești” și a profita la maxim de acele câteva zile de relaxare ce le voi petrece alături de cele mai importante persoane din viața mea, într-un loc minunat.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns