În zilele noastre

Încă  din cele mai vechi timpuri,femeia a deţinut un loc secund în cadrul familiei,respectiv a societăţii, însă treptat aceasta a reuşit să îşi recâştige drepturile, astăzi, cel putin în Europa, aceasta fiind egală în drepturi şi îndatoriri cu bărbaţii.

femeia

Astăzi, cred că este o modă, toate femeile visează la statutul de femeia ideală/ perfectă, dar totuși, acum că stau si analizez cele spunse, ce caracteristici trebuie să aibă o femeie pentru a îndeplini acest statut?

Campania #femeiapebune”, organizată în perioada 10 mai – 8 august 2016, lansată de Lactacyd, dorește să identifice caracteristicile femeii de azi, însă prin prisma persoanelor din jurul său. Scopul principal al campaniei  este acela de a descoperi câte #femeipebune există astăzi.

femei d

În ideea că  oricare dintre noi are măcar o prietenă ce poate fi inclusă în această categorie, Campania “#femeiapebune”, a profitat de această posibilitate, sugerându-ne să împărtașim și persoanelor din jur ceea ce noi știm deja. Desemnarea unei prietene de pe Facebook ca fiind o #femeiapebune”, trebuie susținută cu argument, în final, cele două participante având posibilitatea de a fi răsplătite atât la scrierea în competiție, cât prin tragere la sorţ la sfârşitul campaniei.

femei r

Imediat ce am aflat despre această campanie, m-am înscris, însă a fost o misiune dificilă, fiind nevoită să identific o listă de caracteristici a unei femeipebune. Ideile care mi-au trecut prin minte în acele momente, sunt foarte pertinente după părerea mea, tocmai de aceea am ales să vi le împărtășesc și vouă.

femei e

Deși nu știu dacă e corect sau nu, mereu am fost tentată să fac comparație între persoanele ce se regăsesc în jurul meu, încercand, ori de cate ori am avut ocazia să împrumut ce e mai bun de la fiecare în parte. Prima persoană pe care am avut-o ca si exemplu mereu a fost mama, o soție, mamă și prietenă aproape perfectă, din punctul meu de vedere, calități care ar trebui să le îndeplinească orice femeie în momentul întemeierii unei familii.

Şi totusi, ce statut ar trebui să aibă femeia perfectă, cum ar trebui să se comporte, să arate să gândeasca pentru a multumi toate persoanele din jurul său înclusiv pe sine  ???

În ceea ce priveste femeia perfectă/ ideală , consider că fiecare dintre noi are în minte o serie de criterii ce stau la baza acestui statut, așteptările fiind diferite în funcție de relația stabilită între aceștia (cuplu, prietenie, familie, colegiaritate, etc). În mintea fiecăruia dintre noi există o femeie perfectă,  femeile încercând să se transforme în acel prototip, în timp ce bărbații sunt într-o continuă căutare a acesteia.

6

Prefecţiunea unei persoane nu stă în frumuseţe sau aspectul fizic al acesteia, aceasta fiind de fapt o haină ce poate fi perfecţonată cu anumite artificii (machiaje, haine, operații, etc. ) pentru a acoperi imperfecţiunile. Frumusețea interioara a unei persoane va face ca aceste i sa nu îşi facă simţită prezenţa niciodată, ceilalti din jur fiind mereu atraşi de părtile pozitive ale acelei persoane,conform vechii zicale „adevărata frumusețe vine din interior”.

11

Asemenea tuturor calităţilor unei persoane, comportamentul în societate este o carte de vizită, un astpect foarte important, din punctul meu de vedere. Atitudinea şi comportamentul constituie imaginea unei persoane în faţa celorlalţi, iar o dată ce îi respectăm pe cei din jurul nostru, ne respectăm pe noi ca persoană.  Bunele maniere au fost şi vor fi mereu esenţiale pentru o bună adaptare şi integrare în societate.

5

 Femeiapebune este o femeie plină de calități, în ideea de a ști să facă câte puțin din toate, să știe să se plieze și să reacționeze indiferent de situația în care se află. Cu alte cuvinte, mereu am fost de părere ca femeia perfectă nu trebuie să fie 90 – 60 – 90, ci doar să reușească să împace şi să mulţumească toate persoanele din jurul sau ( familie, prieteni, colegi, etc.), în același timp satisfăcându-și  şi propriile vise. Femeia de astazi este puternică, hotărâtă, independentă ce deține în același timp o carieră de succes şi o familie perfectă.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns