Încă locuiesc cu chirie

Încă din cele mai vechi timpuri, unul dintre scopurile principale ale omului pe lângă întemeierea unei familii a fost identificare unei activităţi care să ne ajute să ne îndeplinim unele obiective în viaţă, acest lucru fiind posibil doar prin muncă.

Imediat ce am terminat licenţa, am continuat cu masterul, însă între timp am reuşit să îmi găsesc şi un job, deşi nu se plia pe ceea ce învăţasem eu să fac până atunci. Ideea de a avea un job mi-a suras încă de la început, astfel că cei doi ani de master au trecut foarte repede, fiind mereu prinsă între job şi facultate. Imediat ce am terminat masterul, am început să caut un job care să aibă legătura cu ceea ce am învăţat, astfel că în numai câteva luni norocul mi-a surâs, găsindu-mi un loc de muncă foarte interesant la Bucureşti. În ciuda faptului că nu îmi doream să plec din Iaşi, în numai două săptămâni m-am şi mutat în capitală la nişte rude.

harta

Ideea de a sta la cineva cunoscut ma încantat foarte tare, însă numai după 3 luni am început să  îmi caut un apartament cu chirie, care să fie mai aproape de job, astfel nemaifiind nevoită să pierd 2 ore zilnic pe drum , distanţa dintre Bucureşti şi  Lilieci fiind destul de mare, traversând zilnic capitala de două ori. Imediat ce am găsit o varinată acceptabilă, m-am mutat, însă mai bine nu o făceam, dacă aş fi ştiut ce mă aştepta.

În cele 3 luni petrecute în Bucureşti am reuşit să îmi achiziţionez o mulţime de lucruri pe care a trebuit să le i-au cu mine, astfel verişorul meu fiind nevoit să ajute să le transport dintr-o parte în cealaltă, astfel traversând Bucureştiul de câteva ori. În numai câteva zile mă stabilisem în noua locuinţă, unde nu am reuşit să rezist decât o luna din pricina vecinilor care erau foarte gălăgioşi, fiind vorba despre o casa cu etaj în care locuiau doar chiriaşi, toți fiind studenți (amatori de petreceri tot timpul).

images g

După două săptămâni de nopţi nedormite, am început să răsfoiesc iarăşi internetul  şi ziarele în cautarea unei alte locuinţe, de acestă dată într-un loc mai liniştit şi fără alţi chiriaşi. Deşi identificarea unei locuinţei viabile a durat o săptămână, am reuşit să găsesc o garsonieră primitoare şi liniştită, conform gusturilor mele. Imediat ce am ajuns la un consens cu proprietarul am fost nevoită să mă mut, din nou, însă nu am putut face această acţiune singură, apelând de această dată la o firmă de mutări mobilă în Bucureşti, pentru a mă ajuta să mă transfer mobila şi tot ce aveam, dintr-o locuință în alta.  

Uşurinţa cu care au împachetat tot ce aveam (mobilier, electronice şi electrocasnice) şi grija de care au dat dovadă cei de la firma de mutări, ma făcut să regret că în urmă cu o lună când m-am mutat din Lilieci nu am apelat la ei, dar na, toate au un început. Deşi de atunci nu am mai avut ocazia să colaborez cu firma ce se ocupă de mutări, am recomandat-o tuturor prietenilor ce au avut nevoie de ei, fiind foarte mulţumită şi eu şi ei de serviciile oferite de aceştia.

index

Noua locuinţă a fost aşa cum mi-am dorit, lucru demonstrat de faptul că şi acum locuiesc acolo, o garsonieră plină de amintiri, la care deocamdată nu aş renunţa pentru nimic în lume, iar dacă aş faceo cu siguranţa primii care vor şti va fi firma de mutat mobilă care de această dată va avea mai mult de lucru, în timp garsonierea devenind neîncăpătoare, datorită mobilei şi electronicelor achiziţionate în timp.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns