Încă o dată am avut noroc

Încă de când mă știu mi-am dorit să îmi face propria afacere, anul acesta reușind să îmi pun în aplicare visul de a-mi deschide o cofetărie  în care se pregătesc doar produse tradiționale românești (nuci, faguri, prăjturi cu gem și dulceață, plăcinte cu brânză și mere).

images

 

În ianuarie am depus actele pentru înființarea firmei ,autorizații și avize, între timp  identificând și  un spațiu unde urma să îmi desfășor activitatea, un loc ce necesita multă muncă datorită echipamentelor ce trebuiau aplasate în utilarea viitoarei cofetării. Redecorarea și renovarea spațiului dedicat viitoarelor laboratoare, birourilor și spațiului unde va fi amplasată cofetăria va fi realizată de o echipă de specealiști în domeniu, în timp ce curățarea celor aproximativ 300 mp am crezut că poate fi făcută de mine alături de mama, tata , fratemiu si alți prieteni ce s-au oferit ca voluntari.

În primă fază știind că am o adevărată echipă  de lucru în spate, am zis că toată curățenia poate fi făcută de noi, însă visul a fost spulberat când am realizat cât este de treabă, astfel fiind nevoită să angajez o firmă de curățenie care să mă ajute să îmi pregătescă spațiul pentru montarea echipamentelor necesare preparării celor mai bune prăjituri din oraș.

cutatenie 4

În numai o săptămână spațiul a fost pregătit pentru frământarea primului aluat și coacerea primei șarje de prăjituri ce au fost împărțite prietenilor și angajaților ce m-au ajutat și susținut în toată această perioadă. Imediat ce prăjiturile au fost degustate și apreciate de prietenii și colaboratorii mei (angajați) am început să facem prăjituri și pentru vânzare, astfel având posibilitatea și celor din jur să deguste bunătățile făcute la cofetăria Dya Traditional Cookies.

În numai câteva zile de activitate am reușit să atragem la noi în cofetărie foarte multe persoane ce au degustat și cumpărat produsele noastre, între timp realizând că volumul de muncă crește și nu reușim să mai facem față (curățenie, mentenanță,etc. ). Personalul angajat nu avea posibilitatea de a face toate aceste activități neavând nici timpul și nici pregătirea necesară, astfel fiind nevoită să externalizez aceste servicii unor firme ce au ca obiect de activitate curățenia și mentenanața în cofetărie.

cutatenie

În timp ce firma de mentenanță a fost contactată de fratele meu , eu am fost nevoită să revin cu un telefon la firma de curățenia ce ma ajutat la curățenia spațiului înainte de a-mi deschide cofetăria. Corectitudinea, devotamentul și specializarea acestora în acest domeniu al curățeniei ma făcut să îi contactez în dorința de a încheia un contract de colaborare cu ei, având nevoie de o astfel de firmă care să îmi curățe cofetăria și celelalte spații zilnic după terminarea programului de lucru. De astfel, am cerut de la aceștia o persoană, două  care să rămână mereu lângă angajați pe timpul zilei, curățând în urma lor, seara fiind nevoie doar de o ordine minimală, aceasta fiind păstrată din timpul zilei datorită repezentanților de la firma de curățenie.

afacere

Astăzi, la numai două luni de la deschiderea cofetăriei pot afirma cu cea mai mare sinceritate că activitatea acesteia  pare a fi un succes total datorită angajațitilor, colaboratorilor de la firma de curățenie și mentenanță , dar și rețetelor ce par a fi pe placul tuturor cumpărătorilor, indiferent de vârsta acestora.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns