La cât mai mulţi km

Încă de mic copil mi-am dorit să îmi cumpăr o masină cu care să mă pot plimba oriunde îmi doresc, ori de câte ori am nevoie, fără a depinde de cineva anume. Aşteptam cu nerăbdare împlinirea vârstei de 18 ani pentru a începe şcoala de şoferi şi a-mi lua permisul de conducere.

masina 4

Visul meu de a obţine permisul imediat ce am împlinit 18 ani a devenit realitate abia anul următor, după ce am terminat liceul, bacalaureatul şi m-am înscris la facultate. Deşi nu îmi doream o răsplată pentru rezultatele obţinute, părinţii mei imediat ce am devenit studentă mi-au făcut cadou suma de bani necesară începerii şcolii de şofer, o dorinţo mult visata şi aşteptată.

A doua zi mi-am şi făcut programare la analize, mi-am scos cazierul, ultimul pas fiind înscrierea la şcoală. Orele de legislaţie mi s-au părut a dura o veşnicie, dorinţa mea cea mai mare fiind aceea ce a ieşi cu maşina în oraş şi de a vedea cu adevărat ce înseamnă să conduci. Într-un final orele s-au terminat, am trecut examenul cu brio şi a început etapa de punere în prictică a tot ce am învăţat în această perioadă.

masina

După o lungi așteptări am ieșit și cu mașina în oraș, bineînțeles sub supravegherea d-nei instructor, care s-a dovenit a fi foarte înțelegătoare și răbdătoare, artătăndu-mi și învățându-mă toate trucurile pentru a fi un sofer exemplar.

Dorința și  pasiunea mea de a deveni șofer s-a dovenit a fi în favoarea mea, învățând foarte repede tot ce mă învăța instructoarea, ba chiar uneori acasă stăteam și făceam un remember la ceea ce învățam la fiecare oră de conducere, dar să nu uit si de acele chestionare auto rezolvate în timp. Îmbinarea celor două metode de pregătire, practică şi teoretică m-au ajutar să îmi fizex mai bine informaţiile „colectate ”pe parcursul plimbărilor prin oraş.

masna

Cartea de legislație am studia-o din scoarță în scoarță, fapt demonstrat de felul în care aceasta arată. Informațiile preluate din carte m-au ajutat foarte mult la rezolvarea chestionarelor, iar ori de câte ori aveam nelămuriri aplelam la cei doi șoferi din casa, tata și fratemiu, care erau experți în ceea ce privește regulile de circulație.

 

Imediat ce m-am simțit pregătită și am terminat orele cu mașina prin oraș, m-am programat să dau sala, după care a urmat partea cea mai frumoasă, examenul final, orașul, alături de un polițist. Deși eram speriată de toate poveștile legate de acest ultim exmen, se pare că cunoștințele căpătate pe parcursul celor câteva spăptămâni de sutdiu (condus, lecţii şi chestionare) m-au ajutat să obțin permisul de conducere mult aștaptat.

masina 3

În toată această perioadă tableta, telefonul și laptopul mi-au fost cel mai mare ajutor datorită faptului că ori de câte ori aveam ocazia, mă conectam la net și mă apucam să fac chestionare, iar întrebările cărora nu le știam răspunsul le despicam mereu în patru, căutând mereu excplicații. Rolul acelor întrebari drpciv  l-am identificat ca fiind acela de a ne verifica nivelul de cunoștințe, rapiditatea cu care putem conștientiza și rezolva o problema în trafic (în timp real), dar și de a ne familiariza cu modul de înțelegere a întrebărilor, care uneori nu fac decât să ne pună în dificultate (pregătire pentru examenul final).

masina 1

Întotdeauna am fost de părere că exercițiul este mama învățăturii, tocmai de aceea am și apelat la a face cât mai multe chestionare înainte de examenul pentru permisul auto, intrând astfel oarecum în ritm, la examinare totul fiind contracronometru. Rezultatele au fost cele așteptate, am luat examenul din prima încercare, astăzi având posibilitatea să mă laud cu cei peste 10000 de km parcurși cu mașina.

Carnetul de șofer este o adevărată provocare pentru fiecare dintre noi, însă cu puțină bunăvoință, încredere în forțele proprii și nu în ultimul rând studiu (rezolvarea a cât mai multor chestionare) se poate obține de către oricine și-l dorește cu adevărat.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns