Mereu trebuie să fii pregatit

În fiecare vară  în familia mea plecatul  în  vacanţă  este o tradiţie – indiferent  de destinaţie o săptmână  toţi 4 ne “îmbarcăm “ în  maşină  şi  plecăm  fără  să  ne gândim la ce lăsăm  în  urmă (service, casă ,familie , etc. ). Vacanţa din acest an va  rămâne cu siguranţă  în  mintea noastră  datorită  unei peripeţii din care maşina a fost principala victimă. În drum spre mare totul a fost  aşa cum ne aşteptam … neavând  parte de nici un eveniment neplăcut , dar nu pot spune acelaşi  lucru şi despre întoarcerea către Iaşi.

rca

Undeva, pe  lângă  Focşani am  avut  parte de un eveniment mai puţin  plăcut , fiind implicaţi  într-un accident din care noi am fost una dintre victime. Întreaga peripeţie nu a făcut decât  să  îşi  lase amprenta asupra maşinii  noastre  – partea stângă a acesteia fiind toată zgâriată, toate din cauza  neatenţiei şi vitezei un pic mai mare  din partea unor soferi curajoşi.

rca 1

Întregul eveniment a avut până  la urma un happy-end  pentru toţi , deoarce  nu au fost victime  în  afară de cele 3 masini care au fost duse la “doctor”, în service.  Defecţiunile suferite de  maşina  noastră  nu au fost atât  de mari , iar cheltuielile au fost achitate de către firma de asigurări  a unuia dintre şoferii  năzdravani.

Întotdeauna am  fost  oarecum  reticientă  în  ceea  ce  priveşte  asigurările  făcute  la  maşini  şi  spun asta pentru că  tata are maşina  de câţiva  ani  şi  nu a beneficiat de serviiile acestora  niciodată , tocmai de accea  mereu  am  susţinut  că aceti banii sunt aruncaţi  pe fereastră. În fiecare an,  tata  este  sunat de către brokerul de asigurări  cu care colaborează de câţiva  ani,  acesta oferindu-i  tatalui meu o listă cu oferte la toate firmele  de asigurări, tata având  posibilitatea de a alege varianta pe care o doreşte.

rca 4 rca 3

Numărul de firme ce ofera servicii este mare, acesta fiind unul dintre motivele  pentru care  mereu  am  fost  suspicioasă,  însă  acum  toate  aceste evenimente m-au făcut  să  îmi schimb parerea . Se pare că  este foarte important  să  ai o asigurare tip RCA  încheiată  cu o firma de  încredere  ce  oferă  servicii complet , eventual  are şi  oferte avantajoase. Răsplata pe care o primesc asiguraţii este buna colaborare dintre ei şi service –uri , rezultatele acestora afectând  imaginea firmelor de asigurări.

Cu alte cuvinte este foarte important  să ai asigurare auto pentru ca evenimente neplăcute pot aparea oricand si  pe lângă  amenda prima de la poliţie că nu esti asigurat , nu o să ai cum să acoperi  reparaţia  masinii avariate , indiferent ca este  masina ta sau  a altei persoane din trafic.

rca 2

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns