Mișcarea este o provocare ???

Sportul sau mişcarea în genere este cea care ne face să ne menţinem starea de sănătate, atât cea fizică, cât şi cea mintală. Întotdeauna s-a spus că exerciţiile fizice, fie ele cât de simple nu fac decât să aducă beneficii corpului nostru.

sanatate-inima-300x225

Evenimentul SkyRun aduce după sine motivaţii pertinente pentru a ne provoca în a face mişcare, astfel că anul acesta are loc a treia ediţie ce se  desfăşoară în Bucharest SkyTower (cea mai înaltă clădire din România). Ediţia se va desfăşura în penultimul weekend din ianuarie, mai exact în zilele de  23, 24  – două zile dedicate mişcării, respectiv competiţiei, premiera constituind-o  24 Challenge sau ştafeta de 24 ore ce va începe în prima zi a competiţiei şi va continua până a doua zi, programul şi regulile fiind următoarele :

  •  4 echipe a câte 6 alergători vor alerga timp de 24 de ore pe scări;
  • fiecare echipă va reprezenta câte un ONG din cele 4 participante la eveniment, practic vor face parte şi din echipa Fundraiseri VIP;
  • la final, echipa care va contoriza cele mai multe urcări va fi desemnată câştigătoare.

Scopul evenimentului este acela de a contribui la susţinerea unor cauze nobile, astfel că 24% din taxa de participare la individual şi 50% din valoarea taxei de la înscrierea corporate va merge către cauza pe care ai ales să o susţii. Susținătorii  și organizatorii mișcării sunt SkyTower şi Raiffeisen Property International (organizatori şi gazde), Raiffeisen Bank (partener principal)  şi  smartatletic  (partener organizare).

Untitled

Iniţial am fost dezamagită de faptul că evenimentul SkyRun nu are loc decât in Bucureşti, dar se pare că cineva s-a gândit şi la acest lucru, fiecare dintre noi având posibilitatea de a “participa” la competiţie, însă doar în mediul virtual. Imediat mi-a trecut prin minte faptul că de-a lungul timpului, prin locurile prin care am trecut tot  am făcut poze, câteva dintre acestea fiind pe scăr, pe care am tot fost nevoită să le urc , însă cea mai fascinantă provocare a fost aceea de la Salina Turda, unde am fost nevoită să urc alături de familia mea cele 13 etaje ale salinei, aproximativ 40 de m de scări.

DSCN2617

Dacă până în salină am coborat cu liftul, neştiind de existenţa scărilor, dar la urcare am preferat  să le urcăm pentru a nu rata nimic din minunăţiile pe care le deţine salina, însă fără a realiza că ceea ce urmează este o adevarată provocare. În ciuda faptului că eram frânţi de oboseală când am  terminat de urcat scările, amuzamentul, plăcerea şi minunăţiile descoperite în salina şi timpul petrecut acolo, ne-au făcut să nu ne plângem de ceea ce simţim.

În timp ce răsfoiam printre poze am conștientizat faptul că de-a lungul timpului am avut ocazia să urc în mai multe locuri scări, ceea ce ma provocat să  postez  și acele imagini de care îmi amintesc și acum cu drag.

articol

Revenind la evenimentul SkyRun îi invit pe toți doritorii de mișcare  să participle la competiție și cine știe .. poate caștiga și un premiu,  dacă nu rămane cu satisfacția că a contribuit la susținerea unei cauze nobile prin intermediul celor patru asociații :HOSPICE Casa Speranţei, Mia’s Children, Asociaţia Mai Mult Verde şi World Vision Romania.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns