O grădină ca în povești

Deși trăiesc în oraș , într-un mic apartament aș prefera să imi amenajez un spațiu al meu, în care să mă regăsesc , mai exact o  grădină  lângă  casa bunicilor mei, pentru căacolo este cea de-a doua casă a  mea . Probabil că am aceste sentimente datorită faptului că o parte din copilăria mea mi-am petrecut-o alături de ei.

provident

Așa cum spun și cei de la Provident Investește în familia ta” , eu am ales să investesc în grădina mea – dar totul pentru familia mea.  Am ales să împrumut de la Provident 500 de lei pentru a-mi amenaja o grădină de vis  ți anume grădina bunicilor mei, care parțial este  amenajată pentru că de fiecare dată când avem ocazia (toți membrii familiei ) facem cheta și achiziționam una alta pentru mica noastră gradină. Momentan aceasta are un coș de un cos de bascket si un mic foișor , însă îi lipsește un hamac  în care aș putea să stau ore în șir și să citesc.

Provident  este o instituție financiară nebancară ce oferă împrumuturi de valoare mica ,pe termen scurt. Clienții au posibilitatea obținerii unui împrumut la domiciliu , în maxim 48 de ore fără giranți sau garanţii şi fără birocraţie , toate acestea fiind posibile cu ajutorul unui agent Provident. Încasarea ratelor se va face de asemenea de către un agent ptovident , clienții având posibiliatatea achitării ratelor în confortul propriei locuinţe.

 provident 3    provident 2

Dacă în cazul celorlalte bănci ce oferă împrumut trebuie neapărat să te deplasezi până la un punct de lucru al acestora, Provident îți oferă posibilitatea completării unui formular online , după care unul dintre agenți te va contacta și va veni direct la tine acasa.Tot ceea ce trebuie să știi atunci când ai de gând să obții un împrunut este faptul că cei de la Provident reprezintă oportunitatea cea mai la îndemână.

Grădina pe care am ales să o amenajez este cea a bunicilor mei, pentru că weekend-urile și mare parte din concedii acolo mi le petrec. Primul lucru pe care mi-l doresc este ca peste tot să fie iarba verde și prefer acest lucru pentru că mereu mi-a plăcut să merg desculță prin iarbă.

gradina 1

gradina 6

Orice grădină este incompletă fără copaci , tocmai de accea aș prefera să plantez câțiva pomi fructiferi (meri, peri, gutui, ciresi, vișini – câte unul de fiecare tip), însă printre aceștia nu aș ezita să nu plantez o salcie – care va sta chiar langă foișor ,dar și câțiva braduți ce vor crea o atmostefră „ muntoasă “, asta pentru că îmi place enorm să merg la munte. De asemenea, aș amenaja și un colțisor dedicat florilor , unde aș vrea să plantez cât mai multe feluri pentru ca îndiferent că este vară sau toamnă să fie mereu ceva înflorit.

colaj pofi fructiferi

Dacă bănuții mi-ar ajunge aș vrea să cumpar și câteva capșuni pentru că se „ combină”  perfect cu iarba și acestea se regăsesc în lista de fructe preferate. Nimic nu este mai plăcut decât să savurezi un fruct cules chiar de tine din propria grădină.

Mi-ar plăcea foarte mult să îmi decorez și balconul , însă am să mă rezum doar la câteva ghivece cu diverse plante precum : mărar , cimbru, busuioc, rozmarin , patrunjel , cele necesare în bucătărie. E foarte plăcut  atunci când gătești să folosești direct din “ grădina proprie „ “ condimentele “ de care ai nevoie  pentru a oferi savoare preparatelor gătite.

ggggg         ggg

Dacă ar fi să fac un rezumat la tot ce am povestit în aceste puține rânduri, grădina perfectă pentru mine ar fi alcătuită dintrun foișor înconjurat de câțiva pomi fructiferi și căpșuni, de unde să ai posibilitatea să deguști un fruct proaspăt atunci când simți nevoia. Starea de relaxare și voie bună  va fi creată și cu ajutorul unui cos de bascket reușind astfel să creez o atmosferă competitivă întrre cei ce se vor aventura să joace un meci , sau prin intermediul hamacului ce va induce mai mult ca sigur acea stare de  “ somnolență “ și relaxare profundă. Toate aceste imagini ar fi incompletă fără prezența unei salcii ce își prelungește crengile mlădioase peste foișorul plin de “zumzet “ mereu.

capsuni    hhh

Îmi doresc foarte mult să îmi amenajez acest spațiu la bunicii mei pentru ca de câte ori am ocazia și timpul necesar să am unde merge în timpul liber, de cele mai multe ori alături de cei mai buni prieteni sau cu familia.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns