Oare cum m-aş fi descurcat fără frigider ???

Indiferent că vrem să acceptam sau nu, electronicele și electrocasnicele astăzi dețin un loc important și fac parte din viața noastră, fapt demonstrat de ultimele date statistice ce confirmă acest lucru ( în 2016 rata de cumpărare a acestora a crescut față de aceiași perioadă a anului trecut).Astăzi, indiferent că vrem sau nu, oriunde ne ducem și ne întoarcem depindem de toți acești „roboței”, însă tind să cred că acest lucru îl conștientizăm doar în momentele în care acestea se defectează și nu știm ce și cum să facem fără ajutorul lor.

electronice-si-electrocasnice-categorie-blackfriday

În timp ce scriam aceste rânduri încercam să analizez cât de importanți sunt acești „roboței” în viața mea, respectiv a familiei mele. Primul electrocanic ce mi-a trecut prin gând în acele clipe a fost frigiderul, unul dintre motive fiind faptul că din punctul meu de vedere acesta este unul dintre cele mai utile și răspândite electrocasnice din lume. Un alt motiv pentru care probabil m-am gândit la frigider ar fi acela că indiferent de ce aș face într-o zi sau unde m-aș afla, cu siguranța ajung o dată sau de două ori pe zi în fața unui frigider, indiferent că pun sau iau ceva din el.

Acum, dacă ar fi să analizez o zi normală din viața mea, mai exact din timpul săptămânii, frigiderul este primul loc în care ajung imediat ce mă spal pe față și dinți, aici găsind tot ce îmi trebuie pentru a-mi pregăti micul dejun. Pregătirea pachetului de mâncare pentru serviciu mă aduce din nou în fața frigiderului, un loc în care ajung și imediat ce ajung la birou, de aceasta dată pentru a-mi lasa acolo pachețelul pregătit de acasă pentru prânz, asemenea tuturor colegilor mei, care vizitează frigiderul dimineața, dar și în apropierea pauzei de masă ce ne trimite pe toți în același loc, la frigider.

Reparatii-Frigidere-Vrancea-Focsani-359

Revenind acasă de la serviciu, sunt zile şi zile, astfel că dacă mama are ceva de gătit sunt nevoită să fac câteva vizite frigiderului, dar există şi varianta de a nu găti, ceea ce înseamnă că nu apelez la frigider decât dacă vreau să mănânc sau să pun ceva la rece : suc, compot, apă minerală, mâncare etc. Cu alte cuvinte, majoritatea locrurilor pe care le consumăm necesită a să stea la frigider, ceea ce face că oriunde am merge (supermarketuri, magazine, cofetării, etc), frigiderele sunt nelipsite datorită anumitor produse care necesită a sta mereu la rece.

Vara este de altfel un anotimp în care frigiderul este electrocasnicul cel mai căutat datorită faptului că este perioada în care toată lumea (baruri,cafenele, cluburi,etc) este dependentă de băuturile reci( asta dacă nu apelăm şi la gheaţă ce se ţine mereu în congelatorul frigiderului). Indiferent de ce cred alte persoane şi sunt conştientă de faptul că părerile sunt împărţite,  reflecând asupra rândurilor scrise tind să cred din ce în ce mai mult că utilitatea unui frigider este de necontestat. De-a lungul timpului am avut ocazia de a auzi de la mai multe persoane, dar în special de la bunica mea ,cât de mult i-a lipsit frigiderul acum mulţi, mulţi ani în urmă când mereu trebuia să fie în faţa focului (a sobei pentru că aragaz nu avea) pentru a găti, neavând posibilitatea de a păstra mâncarea undeva la rece pentru a putea fi servită şi la o altă masă.

Untitled

Bunica povesteşte şi acum cu drag, cum mereu iarna imediat după ce tăia porcul pentru sărbători, îl pregătea imediat pentru al pune la afumat sau la borcan, pentru a nu se întampla nimic cu carnea, replica ei fii de acum faimosă : Ei, la voi e bogăţie acum că aveţi frigider.  Ba , mai mult zilele trecute mi-a povestit despre o nouă ofertă despre care a auzit ea la TV, despre care eu citisem pe internet, dar am lăsat-o să îmi povestească despre ea . Campania despre care mi-a povestit bunica se desfăşoară în perioada 15 mai – 31 august 2016,  în care toate produsele  Liebherr beneficiază de 6 ani de garanţie (4 ani + 2 ani extra), garanţie ce va fi valabilă doar în urma înregistrării ei prin telefon sau email la firma producătoare. Bunica a fost uimită de oferta acestora, însă eu i-am explicat că toate acestea se datorează calităţi, design-lui şi inovaţiei garantate de Liebherr. Oare pe bunica o interesează oferta celor de la Liebhere, vrea oare să îşi cumpere un nou frigider? Am omis să o întreb, dar cu siguranţă o viu face data viitoare când am sa mă întâlnesc cu ea.

Cu alte cuvinte, indiferent că vrem sau nu frigiderul este indispensabil, idee confirmată şi de spusele bunicii care era mereu obligată să gătească şi să se gândescă mereu ce face cu preparatele pe care le deţinea în acele vremuri.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns