Obiceiurile se schimbă în timp

Încă de când eram copil îmi plăcea să îmi ajut mama să facă curăţenie în casa, chiar dacă uneori nu făceam decât să o încurc. În timp, o dată ce anii au trecut am început să prind ceva experinţă, ba chiar astăzi, din  când şi când  mă ocup  şi singură de curăţenia în casă, bineînţeles, atunci când timpul îmi permite.

În prezent timpul este cel mai mare duşman al meu, mereu fiind pe drumuri, datorită activităţilor de tot felul la care particip în ultima perioadă. Bucureştiul este un oraş aglomerat, după cum toată lumea ştie, ceea ce face ca plimbările mai peste tot prin oraş să se prelungească cu o oră, două,  în funcţie de trafic şi de locurile în care trebuie să ajung.

أهمية_إدارة_الوقت

Acasă în ultima perioadă sunt mai mult musafir, de fapt acest lucru se întâmplă cu toţi membri familiei mele, cu care reuşesc să mă întâlnesc seara după ora 20.00 şi uneori dimineaţa, depinde unde şi când trebuie să plece fiecare în parte.Seara, când ajung acasă de obicei o ajut pe mama să gătească şi uneori să facă curăţenie, asta dacă  ne  mai  rămâne ceva  timp după ce ieşim din bucătărie.. Lipsa timpului ne-a făcut uneori să apelăm la fel de fel de firme de catering  și cleaning , astea în moementele în care noi nu avem timp să facem tot ce ne propunem.

Gătitul nu este o problemă atât de stingentă, toată lumea  din casă gătind, astfel că frigiderul nu este gol niciodată, iar dacă totuşi se întămplă, mereu se găseşte cineva care să pregătească ceva.  Problema cu care ne confruntăm  mereu  este  curăţenia, o dilemă, având în vedere că doar  eu  şi mama  ne ocupăm cu această „activitate”, asta doar când avem timp, ceea ce face ca din când în când să apelăm la diverse firme de curăţenie care să ne ajută să refresh –uim casa, în special când  vrem să facem  curăţenie generală.

curatenie-mare

Firma pe care am  identificat-o şi care se ocupă de întreaga curăţenie din casă, curăţare canapele şi fotolii, mochetă, cu alte cuvinte tot ce ţine de curăţenie în casa ma provocat să o recomand tuturor prietenelelor mele, inclusiv şefului meu care mereu se plângea de problema curăţeniei la firmă.Misiunea de a curăţare a  casei  este una dificilă o dată ce spaţiul ce trebuie curăţat este mare, dar şi numărul persoanelor se se regăsesc aici . În cazul nostru problema nu se pune aşa, însă problema cu care ne confruntăm este cea a musafirilor, care ne trec pragul în fiecare weekend şi  pe care îi primim şi aşteptam cu mare drag.

Imediat  ce musafirii  plecă , de fiecare dată dezastrul din casă este remediat în doi timpi şi trei mişcari , însă în ultima perioadă copii prietenilor noştri îşi lasă amprenta peste tot unde merg, canapelele şi fotolii noastre fiind personalizate cu degeţele şi pălmuţe ale celor mici. Curăţarea tapiţeriilor este o adevărată provocare de care se ocupă exclusiv firma de curăţenie când trece pe la noi , o dată la începutul  fiecărei săptămânii.

zootopia-curatenie-in-casa-1463899749

În ciuda faptului că uneori am senzaţia că misiunea de a face curăţenie în casa îmi este destinată mie şi mamei şi mă simt vinovată că am apelat la o firmă de curăţenie pentru a ne face treaba , încerc să nu îmi mai fac remuşcări şi să identific o explicaţie plauzibilă care să mă facă să nu mă mai simt vinovată, plecând de la ideea că oricât aş încerca nu am să reuşesec niciodată să fac ceea ce reuşeste o firmă specializată în domeniul curăţeniei.

 

 

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns