Orice poveste începe cu o cafea turcească

În fiecare weekend Gözde , o turcoaică plină de speranţă şi viaţă obişnuia să iasă alături de prietenii ei la un kebab,o baklava sau un kunefe, dar şi nelipsita cafea turcească cu care se încheia fiecare întâlnire.

cafea 8

Reuniunile au loc de fiecare dată în locuri special alese datorită aromei cafelei servite de fiecare dată , aceştia alegând numai cafenelele ce folosesc  produse  ce poate fi achiziţionată din magazinul MarketOnline.ro . mai exact o cafetieră profesională , ce redă gustul şi aroma unicei cafele turceşti.

cafea 8

Cafatiera Arzum este prima care oferă posibilitatea tuturor consumatorilor să regăseacă gustul cafelie pregatite la ibric , ca în cele mai vechi timpuri, astfel oferindu-le şi tinerilor de astăzi să savureze aceleaşi gusturi de acum 500 de ani , respectand şi tradiţia de a citi în zaţ la final. Întegrarea lui Hakan în grup a creat o nouă tradiţie obişnuind ca la finalul fiecărei reuniuni să ghicească în zaţ uneia dintre fetele din grup , acesta fiind recunoscut a fi expert în aceată artă a ghicitului în cafea.

restaurant turcesc Divan in Centrul Istoric - - Bucuresti
Întânirea din acest weekend a una specială, de aceasta dată venindu-i rândul lui Gözde să i se ghicească în zaţ.Zis şi făcut… imediat ce fetele au terminat de servit baclavaua şi de savurat cafeaua , Hakan a trebuit să citească de această dată în zaţul cafelei lui Gözde. De fiecare dată când îţi exersa talentul, Hakan încerca să povesteasca tot ceea ce vede prin intermediul unei poveşti, iar de această dată venise rândul lui Gözde, singura fată din grup căruia nu reuşise să îi citească până acum.

Fortune telling
De această dată povestea spusă de Hakan a fost diferită , toate acestea datorându-se sentimentelor pe care le avea pentru Gözde. Povestea lui a început cu prezentarea unui tânar turc ce era îndragostit nebuneşte de o fată căruia nu îndrăznea să îi declare sentimentele pe care le are faţă de ea, în ciudata faptului ca se cunosteau de ceva timp.
Curajul şi-a făcut apariţia într-o zi, când acesta şi-a luat inima în dinti şi a invitat-o pe fată la o cafea, aceata acceptând fără ezitare invitaţia. Întâlnirile la cafea au început să se îndesescă, până când baiatul ia mărturisit fetei sentimentele pe care le are faţă de ea. Declaraţia a fost făcută în timp ce aceşti doi tineri savurau o cafea plină de aromă şi savoare, astfel reuşind să înduplece inima fetei , recunoscând că şi ea are acelaşi sentimente faţă de Hakan.

cafea 7
La finalul poveştii , Kakan uimit de atenţia şi entuziasmul cu care Gözde îl asculta, a îndrăznit să o invite la o cafea … întalnire la care să participe doar ei doi . Gözde a acceptat invitaţia, fără a se gândi la ceea ce va urma. În ciuda faptului că şi ea era încantată de prezenţa lui Hakan în grup , nu a avut curajul să facă primul pas , lăsându-l pe el să ia iniţiativa.
Asemenea poveştii spuse de Hakan , întalnirile dintre cei doi sau înmultit … dragostea făcîndu-si simţită prezenţa din ce în ce mai mult între cei doi. Povestea de dragoste a prins profunzime când Hakan a avut curaj să o ceară de soţie pe Gözde, nu înainte de a comanda o cafea, una speciala în această situaţie asemenea proverbului turcesc „Cafeaua trebuie sa fie neagra ca iadul, tare ca moartea si dulce ca dragostea”.

cafea 5
Se pare că povestea de dragoste dintre cei doi tineri a început şi s-a aprofundat cu o cafea, asemena lui Hurrem care a reuşit cu ajutorul noii ei descoperiri ,cafeaua, să cucerească pe deplin inima Sultanului Suleyman.

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2015.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns