Pasiuni transformate în realitate

Încă din copilarie, aş putea spune că  am avut o pasiune pentru cusut. Toate păpusile cumparate de părinţii mei aveau câte 2-3 perechi de hainute făcute de mine. Îmi plăcea foarte mult să creez  fel de fel de hainuţe ,pentru “ copilaşii” mei.Toată  trusa de cusut a bunicii mele era la mine. Copil fiind pe lângă această pasiune de a coase, îmi mai placea foarte mult să coafez, să tund păpuşile , sărăcuţele , care tare le mai chinuiam.  Dacă pasiunea de a coafa şi friza păpusile a disparut în timp , cea pentru cusut şi-a lăsat puţin “amprenta” asupra mea .

                        cusut f               cusut y

La scoală , în clasele mici , aveam ora de lucru manual , unde doamna învăţătoare a cerut părinţilor să ne cumpere etamină  şi trusă  de cusut.  Vă  daţi seama, că pentru mine a fost o noua experienţă, numai făceam hăinuţe , dar mă încânta enorm ceea ce urma să fac.Îmi aduc aminte câte bucăţi de etamină  am stricat,  aţă inodată  şi ace rupte …. dar într-un final am izbutit.  Cred că  si acuma bunica are prima mea “operă” , ce o ţine pe măsuţa din sufragerie.  Acasă mai am o mostră din ceea ce făceam în clasele 1-4 , însă nu e finalizată , ce e drept, timpul nu mi-a mai permis. Mama mereu mă întrebă … cum de ai atâta răbdare? Ce crezi că poti face cu acest mileuaş , că nu se mai poartă ? Dar  ce sa fac daca mie îmi face place să cos?

IMG_20150303_204401

Zilele trecute când “hoinăream “ pe internet am găsit un site cu diverse articole electrice şi electronice , mai exact un magazin de electrocasnice  online.  Mi sa părut destul de interesant şi am zis să vad ce promoţii electrocasnice mai sunt … ca tot suntem mereu într-o vânătoare după oferte de tot felul . Întâmplător am ajuns şi la secţiunea cu maşini de cusut , care recunosc, mi-a atras atenţia.

În acele clipe mi-am amintit tot ce v-am povestit anterior şi am zis ca de ce nu aş putea încerca să cos din nou? Când eram mică făceam atâtea lucruri şi acuma de ce nu? Mai ales că în ultima perioadă mereu sunt nevoită să merg la croitoria de la colţul blocului pentru a-mi scurta pantaloni , pentru am tivi o bluză , sau câte şi mai câte. Dacă stau bine şi mă gândesc  până în prezent toti bănuţii pe care i-am lăsat acolo în total depasesc preţul unei masini de cusut.

cusut2

Deci urmatorul pas ar fi să îmi cumpăr o masină de cusut , aşa o să am posibilitatea să imi cos şi eu câteva hainuţe , nu spun ca voi reuşi de prima data, însă toate au un inceput – produsele hand made sunt cele mai cautate în prezent. Dacă stau bine şi mă gândesc e o veche pasiune de a mea care mi-ar putea aduce en avantaje, poate chiar o să  reuşesc să fac ce îmi propun şi o să îmi deschid şi un magazin de produse hand – made , că imaginaţie am, acuma cu practica ramane de văzut.În primă fază aş cumpara Masina de cusut Singer Talent 3323, pentru că atât îmi permite bugetul, pentru început şi rămane de văzut dacă ceea ce îmi doresc se poate şi concretiza. Datorită faptului că exerciţiul si experienţa îmi lipsesc cu desăvarşire am sa merg să fac o serie de cursuri, dar între timp am sa mă apuc de personificat anumite hainuţe

       cusut 5                    cusut 2

Întotdeauna mi-a plăcut să am lucruri diferite de ceilalţi , nu neaparat pentru a ieşi în evidenţa, ci doar pentru a mă diferenţia un pic. De accea o să încep să “experimentez” pe hainuţele mele. Blugii, camăşile, tricourile sunt uşor de personalizat , ataşând pe ele diverse figurine , margeluţe creându-le un alt aspect . Dacă stau bine şi mă gândesc cred că aş putea să fac şi papioane sau diverse broşe. Genţile sunt şi ele o foarte bună variantă însă mă gandesc că necesită mai multă muncă.

 hand made 3hand made 2  hand

Deşi ştiu că este o provocare greu de pus în practică , am să achizitionez  maşina de cusut cât de reprede pot , iar în primă fază am  să încep cu personalizarea obiectelor şi poate am să confecţionez  şi ceva broşe şi papioane.  Dacă o să reuşesc să fac tot  ce mi-am propus în primă fază, o să înccerc să îmi deschid o „mică afacere “ ce a luat naştere datorită celor de la Magazinul de electronice online. Niciodată nu m-am gandit că o pasiune din copilărie se poate tranfosrma în realitate peste ani şi ani . Acum rămâne de văzut dacă această mică escapadă va fi şi una profitabilă.

 hand made 4     nadmdks

Articolul a fost o adeverată provocare deoarece am reuşit să răscolesc printre amintiri care au reuşit să îmi readucă zâmbetul pe buze. Acest lucru  a fost posibil datprită celor de la SuperBlog 2015 , în urma campaniilor iniţiate de aceştia . Sper din tot sufletul ca articolul scris pentru cei de la SuperBlog 2015 să fie pe măsura aşteptărilor.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns