Răsfăț alături de prieteni

Încă din cele mai vechi timpuri, în urmă cu aproximativ 5000 de ani, chinezii au fost cei care au descoperit ceaiul, mai târziu japonezii transformând prepararea acestuia în artă, denumită Chanoyu. Deși pare greu de crezut, în lume există universități ce oferă certificări și diplome, toate acestea în urma demonstrării abilității și experienței în domeniu.

52

În timp ce în trecut japonezii erau considerații mari băutori de ceai, folosind un anumit mod de preparare și servire a acestuia, fiind considerat un ritual terapeutic datorită eficienței  asupra sănătății, astăzi cel mai mare consumator de ceai este Turcia, urmată de Irlanda si Marea Britanie.  De-a lungul timpului au fost descoperite nenumărate metode de preparare a ceaiului, însă de preferat, este infuzia cu plante uscate (cumpărate din comerț sau uscate acasă). Infuzia  (într-o ceașcă sunt puse plante peste care se adaugă apă fierbinte) este astăzi cea mai recomandată și sănătoasă metodă de preparare a ceaiului, pe care o prefer se asemenea și eu și întreaga mea familie, la care se adaugă o lungă listă de prieteni.

De-a lungul timpului, ori de câte ori am ocazia și am ceva timp liber, îmi i-au prietenii si fug cu ei la bunica la țară, un loc în care reușim să stăm și să contemplăm în mijlocul naturii. Starea de liniște și pace oferită de mediul de la țară,  întotdeauna este completată de o cană de ceai rece sau cald, depinde de anotimpul în care ne aflăm. Dacă în perioadele friguroase preferăm să savurăm o cană de ceai cald sau fierbine, depinde de preferințele fiecăruia în parte, vara alegem să ne răcorim cu un Ice Tea de fructe  asezonat cu câteva cuburi de gheață.

ceainarie

Săptămâna trecută a fost ziua mea, astfel că în weekend am reușit să ne programăm o întâlnire de la care nu au lipit cănile de Ice Tea, bineînțeles fiecare după preferințele sale. Deși la bunica am pregătit o întreag  „arsenal” de ceaiuri ce se regăsește într-un dulăpior pe terasă, ceaiurile ce le folosesc frecvent când vin prietenii mei în vizită sunt diversificate datorită beneficiilor aduse de către acestea.

Ceaiul de fructe cu zmeura si miere este preferatul iubitorilor și devoratorilor de dulciuri, dacă se poate spune și așa, care de obicei pentru a evidenția aroma de miere își asează frecvent borcănelul de miere de albine lângă ei, uitând că mai sunt și alte persoane care doresc să se servească din el. Amestecul de fructe de pădure alături de cel de miere nu face decât să îi trimită cu gândul în mijlocul unei păduri pline de fructe de sezon , flori, zumzăit de gaze și multă iarbă verde peste tot în jur.

ceai-2-1

Ceaiul negru cu gust de caramel  este în principiu preferat de prietenele mele care mereu își calculează caloriile, carbohidratii, etc. pe care le consumă într-o zi, dar care sunt mare fane ale ciocolatei și caramelului. Aroma de caramel le potolește într-un anumit fel dorința de a mânca ciocolata, amăgindu-le mai mult papilele gustative. Pe de altă parte ele aleg să consume acest gen de ceai și datorită ceaiului negru ce se regăsește în componența sa și care le ajută oarecum să se mențină frumoase ( înlocuiește cafeaua, ajută la slăbit, la suprimarea poftei de mâncare, dar și la lupta cu kg în plus, stimulțnd de fapt slăbitul accelerând metabolismul, respectiv eliminarea toxinelor).

Ceaiul de fructe cu visine si coacăze este preferatul meu, dar și a altor 2 prieteni care sunt împățimiți după vișine asemenea mie, aromă ce este completată de fructe ce se regăsesc în natură în aceiași perioadă cu visinele (coacăze negre, măcese,hibiscus ). Vișinele mereu o să îmi amintească de anii copilăriei, clipe în care ori de câte ori era sezonul acestora bunica mă găsea mereu cățărată în copaci, mâncănd vișine, tocmai de aceea am să asociez mereu aceste fructe cu bunicii și anii copilăriei petrecuți alături de aceștia.

ceai

Ceaiul Rooibos cu ananas si mango este preferatul uneor prietenilor ce își doresc să rămână mereu tinere/tineri, dar și sănătoase, rooibusul fiind considerat de către oamenii de știință o plantă cu nenumărate beneficii asupra sănătății ( protejează sistemul imunitar, are efecte benefice asupra sistemului digestiv, a pielii și a sistemului nervos, întârzie îmbătrânirea precoce, etc.), ceea îi face ca frecvent să bea 2-3 căni de astfel de ceai pe zi. Aromele de ananas și mango mereu reușeste să îi trimită pe aceștia cu gândul către tări exotice pline de soare, nisip senzație susținută de atmosfera de afără unde ne bem ceaiul pregatit de mine.

ceai 4

Satisfacere gusturilor tuturor prietenilor adunați ori de câte ori avem ocazia în jurul meu nu mă face decât să fiu multumită de acest lucru, provocându-mă în continuare să achiziționez ceaiuri pe de Arta Ceaiului, un magazine online ce oferă o gamă largă de ceaiuri, pentru toate gusturile. Indiferent că este iarnă ssau vara, mereu reușesc să îmi aduc prietenii aproape cu o cană de ceai ce are numai beneficii asupra sănătății noastre dar și asupra stării de spirit ce ne trimite mereu cu gândul la tărâmurile ce găzduiesc aromele plantelor ce se răgăsesc la fiecare în cană.

ceai 3

O cană de ceai e o poveste, o legendă , un vis plin de entuziasm, mister și aventuri, în funcție de aromele și gusturile ce se regăsesc în fiecare în parte.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns