Tyrion ….. reprezentant al Casei Lannister

Încă din cele mai vechi timpuri problema succesiuni la tron şi preluarea titlurilului de rege a creat divergenţe în rândul familiilor ce îţi doreau să deţină puterea. Lumea serialului Urzeala Tronurilor este condusă de nouă Case, fiecare mai special și mai profundă decât cealaltă.

URZEALA-TRONURILOR

Tyrion , cel mai de temut lord din cele șapte regate, este fiul cel mic al familiei Lannister și la propriu și la figurat datorită faptului că acesta este un pitic, acesta fiind exact opusul celorlalți membri ai familiei ce sunt înalți și arătoși.  Familia Lannister e o familie de conspiraționiști și răutăcioși  cu multe secrete și ale căror ambiții vor duce la distrugerea păcii în regat.

Casa Lannister  este o familie de oameni cruzi, mândri , aroganți  dar nu în ultimul rând puternici, toate acestea datorită bogățiilor și puterii lor de a înșela și manipula pe cei din jurul lor, această familie jucând un rol negativ  pe toată perioada serialului.Tyrion este un personaj principal al serialului, fiul lui Twin și Joanna Lannister și fratele mai mic al gemenilor Jaine și Cersei  Lannister. Personajul Tyrion este apare în toate cele cinci episoade ale serialului , un pitic ce reușeste să se facă remarcat în ciuda defectului pe care îl are. De asemenea, acesta este motivul principal al declanșării conflictului dintre familia Lannister și Sratrk, Tyrion fiind acuzat pe nedrept de asasinarea lui Bran Stark și luat prizonier de către familia acestuia.

images (8)

Tyrion  este numit  “ Năprăstocul “ datorită staturii sale , iar sinceritatea ,onestitatea și înțelepciunea de care dă dovadă îl face diferit ce ceilalți membri ai casei Lannister dar și peste toate complexele datorită handicapului pe care îl are de mic copil.  În profida staturii sale care constituie un dejavantaj pentru personaj, inteligența de care dă dovadă îl face să iasă din situațiile limită cu care se confruntă .

Tyrion Lannister este un personaj inteligent, echilibrat și cu un mare simț al umorului , în același timp un bun strateg militar. Este cunoscut ,de asemenea ,ca un personaj viclean  și iubitor al desfrâului cu o mare pasiune ascunsă pentru femei. Ceea ce îl diferențiază de ceilalți membri ai familiei îl constituie caracterul său neutru, dar și faptul că îi place să spună lucurilor pe nume, indifferent de cine înceasrcă să se apere. În ciuda staturii sale care l-a făcut să stea mai tot timpul în umbra fraților săi , a avut mereu o replică de spus , reușind astfel să se facă remarcat . Acest defect nu a făcut deât să îl transforme într-un om puternic,înșelept, încăpățânat și nonconformist , știind să se folosească de atuurile pe care le are la îndemână.

Tyrion 3 Tyrion 1

În profida staturii, sale care constituie un dezavantaj pentru personaj, inteligența de care dă dovadă îl face să iasă din situațiile limită cu care se confruntă. Dezavantajele trebuie privite ca atare și dacă se poate trebuie sa profităm de pe urma acestora ,pentru că niciodată nu știm dacă viața ne mai oferă și o a doua ocazie/șansă. Statura lui Tyrion nu trebuie privită ca fiind un dezavantaj , sau dacă totuși alegem să facem acest lucru trebuie să privim și partea bună a lucrurilor și anume aceea că de cele mai multe ori persoanele de acest gen  reușesc să se facă remarcați cu ajutorul calităților pe  care le au și nu datorită staturii lor.

Indiferent de ceea ce îți oferă viața fiecărei persoane în parte, ceea ce ne face oarecum diferiți unii de ceilalți, important este să conștientizăm faptul că toți suntem oameni …. deci toți suntem egali indiferent de felul în care arătăm sau gândim.

Articolul particiă la Urzeala Bloggerilor.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns